Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
03.01.2024 04:00

Kultúrny dom v Štiavničke má novú strechu, peniaze získali z projektu MAS


Snímka zdroj: Ružomberský magazín


Do kultúrneho domu v Štiavničke v okrese Ružomberok viac nezateká. Budovu nanovo zastrešili za takmer 13.000 eur z projektu Miestnej akčnej skupiny (MAS) Dolný Liptov. TASR o tom informovala Zuzana Gvizdová z MAS.


Bývalý starosta obce Ladislav Zvara priblížil, že kultúrny dom si prešiel ťažkým obdobím v roku 2019. Pri silnej búrke došlo k poškodeniu strechy, zatekaním utrpela aj podlaha. Prenájmy objektu podľa Zvaru stoplo jednak poškodenie, ale aj nadchádzajúce obdobie pandémie.         

"Vymeniť lepenkový povrch strechy bolo len jednou z úloh. Popri rekonštrukcii zaizolovali bočné steny, vymenili bleskozvody a odkvapové zvody na celej budove," uviedla Gvizdová.         

Aktuálne sa v obci chystajú v opravách pokračovať. Podľa novej starostky Štiavničky Beaty Rázgovej čakajú kultúrny dom ďalšie práce. V blízkej dobe chcú prerobiť vstup do budovy a zmeniť ho na bezbariérový. V pláne je tiež zateplenie budovy.         

Príspevok na rekonštrukciu strechy pochádzal zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
29.03.2023
V Dlhej nad Oravou zrekonštruovali priestory kultúrneho domu
Priestory kultúrneho domu v Dlhej nad Oravou v okrese Dolný Kubín v uplynulom období zrekonštruovali. Počas prác obnovili aj javisko a jeho technológiu za 39 000 eur.
viac
27.07.2023
Kultúrny dom v Turíku zrekonštruovali za takmer 18 000 eur
Kultúrny dom v Turíku z roku 1974 v týchto dňoch zrekonštruovali za takmer 18.000 eur. Budova bola ešte v pôvodnom stave a vyžadovala si modernizáciu. Informovala o tom Zuzana Gvizdová z Miestnej akčnej skupiny (MAS) Dolný Liptov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %