Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
25.01.2024 11:05

Lesy SR plánujú opäť zalesniť priestor v blízkosti plavárne


Staré topole už boli nebezpečné a museli ich vypíliť. (Zdroj: mesto Levice)


Bývalý lesný porast v blízkosti plavárne v Leviciach plánuje štátny podnik Lesy SR opäť zalesniť. V jarnom období sa bude v poraste vykonávať celoplošná príprava pôdy, v pláne je frézovanie celej plochy.


Nasledovať bude výsadba drevín v zložení orech, jaseň a dub, informovala radnica. V prípade vyschnutia či neujatia sa vysadených sadeníc zopakujú Lesy SR zalesňovanie na jeseň, potvrdila Martina Danková zo štátneho podniku. "Vzrastlé dreviny je možné očakávať zhruba o päť rokov. Tento proces je ovplyvnený rôznymi faktormi, nielen počasím, ktoré ovplyvňujú ujatosť sadeníc, ale aj správaním ľudí k sadeniciam porastov," skonštatovala Danková.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Mesto obnoví krytú plaváreň, vyčlenilo na to vyše milión eur
Na rekonštrukciu mestskej plavárne v Trebišove vyčlenilo v stredu (19. 12.) mestské zastupiteľstvo sumu 1 135 000 eur. Prostriedky pôjdu z rezervného fondu mesta. Zároveň poslanci schválili zámer dokončenia rekonštrukcie plavárne v celkovej predpokladanej hodnote 1 951 000 eur.
viac
23.09.2019
Mesto Levice chce rekonštrukciou židovskej školy vytvoriť multifunkčný priestor
Mesto Levice plánuje zrekonštruovať bývalú židovskú školu za synagógou v Leviciach. Financie na rekonštrukciu plánuje získať z Finančného mechanizmu krajín Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórskeho finančného mechanizmu. Stavebné práce by mali byť ukončené do konca roka 2022.
viac
28.02.2020
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne. Zastupiteľstvo odsúhlasilo v rámci schváleného mestského rozpočtu na tento rok finančné prostriedky na rekonštrukciu vo výške 566 000 eur.
viac
21.09.2021
Budovu bývalej práčovne plánujú zbúrať, namiesto nej postavia plaváreň
O tom, ako bude vyzerať nový objekt a areál plavárne s celoročnou prevádzkou v Dubnici nad Váhom rozhodne odborná porota, zložená z architektov z celého Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %