Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.07.2016 05:45

Letná sezóna plná atrakcií v areáli Delňa začína


Snímka zdroj: (facebook.com/RekreacnyArealDelna/).


Oficiálne slávnostné otvorenie sa uskutoční už 7. júla 2016 o 13. hodine. Pripravených je množstvo sprievodných akcií a letných atrakcií.


Mesto Prešov pozýva obyvateľov mesta i blízkeho okolia na slávnostné otvorenie kúpacej sezóny rekreačného areálu Delňa vo štvrtok 7. júla. Sezónu otvorí primátorka Andrea Turčanová o 13. hodine. Pre návštevníkov sú po prvýkrát pripravené aj nové vodné atrakcie i možnosť zalietať si v kotvenom balóne.

V dňoch 7. a 8. júla pripravilo pre návštevníkov mesto Prešov v spolupráci so správcom areálu, spol. Prešov REAL s.r.o. možnosť vyskúšať si atraktívne vodné športy pod dohľadom skúsených inštruktorov z Prahy, súčasťou ktorých je aj krátka úvodná inštruktáž. Vodné atrakcie ako flyboard, hoverboard a jetpack otestujú rovnováhu odvážlivcov a umožnia lietanie nad vodnou hladinou. K dispozícii budú po obidva dni cca od 10. h do 21. hod. aj v prípade oblačného počasia. V prípade priaznivých poveternostných podmienok bude možné zalietať si aj v kotvenom balóne po 18. hod..  Lietanie balónom bude možné vyskúšať či zopakovať si aj v pondelok a utorok (11. a 12. júla) taktiež po 18. hodine, v závislosti od počasia.

Rekreačný areál Delňa v Prešove je tiež známy bohatou flórou, nachádza sa na rozsiahlej ploche 15 hektárov, poskytuje priestor na relax aj rekreačné športy. Návštevníci majú možnosť využiť tri športové ihriská na volejbal a plážový futbal, detské ihriská, moderné fitness ihrisko, tiež si zajazdiť na vodných bicykloch, či venovať sa relaxačnej cyklistike. Celé leto sú naplánované aj rôzne animačné programy pre deti.

Areál je vybavený stánkami s občerstvením (v ponuke sú nápoje a jedlá rýchleho občerstvenia), samozrejmosťou sú sprchy a sociálne zariadenia. Delňa disponuje veľkým parkoviskom.

Okolie vodnej plochy taktiež prešlo úpravami, bezpečnostnými opravami a  čistením. Udržiavanie čistoty je zabezpečené mestom Prešov.

Otváracie hodiny a informácie o výške vstupného nájdete na: http://www.presovreal.sk/portal/?c=12&id=20450

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Otvorenie letnej turistickej sezóny bude trvať desať dní
Letná turistická sezóna sa pomaly začína už aj vo Vysokých Tatrách. Séria podujatí pri tejto príležitosti odštartuje symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa v piatok 10. júna a vyvrcholí športovou akciou Tatry Running Tour počas troch dní 17. – 19. júna.
viac
10.06.2016
Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu
Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.
viac
19.06.2020
Od júla sa opäť otvoria brány Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea
Mimoriadna situácia prvej polovice tohto roka poznačila aj turistický ruch vo Fiľakove. Turistická sezóna na hrade, ktorý je najnavštevovanejšou atrakciou mesta, sa obvykle zahajuje v polovici marca.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %