Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.06.2019 05:55

Letná sezóna začína. Mestská krytá plaváreň otvára vonkajšie bazény


Od polovice júna sa otvára vonkajší areál plavárne.


Slovensko sa už niekoľko dní teší z horúcich letných dní. Mnohí Žilinčania už netrpezlivo čakajú, kedy si budú môcť vychutnať slnko a vodu pri letných bazénoch. Mestská krytá plaváreň prichádza s dobrými správami – v sobotu 15. júna 2019 otvára svoje vonkajšie priestory.


Návštevníkom bude od soboty (15. 6. 2019) zatiaľ k dispozícii len neplavecký bazén s toboganom a detský bazén, neskôr od 22. 6. 2019 bude v prevádzke aj vonkajší plavecký bazén. Bazény budú otvorené denne od 9.00 do 20.00 hod. „S príchodom letnej sezóny sa už mnohí z nás nevedia dočkať, kedy sa budú môcť osviežiť v bazéne a vychutnať si slnečné lúče. Tento rok nám počasie veľmi neprialo, celý máj sme mali upršaný, nový konateľ plavárne sa musel navyše vysporiadať s havarijnou situáciou, preto som rád, že už o týždeň budeme môcť privítať vo vonkajšom areáli prvých návštevníkov,“ povedal žilinský primátor Peter Fiabáne.

Letný areál ponúka okrem bazénov aj príjemné prostredie pre oddych a občerstvenie. Jeho súčasťou je tiež detské a volejbalové ihrisko. Tohtoročnou novinkou budú nové bufety, v ktorých sa bude predávať zmrzlina či kebab. Nebudú chýbať ani hudobné predstavenia a animátori. „Pre návštevníkov pripravujeme počas sezóny niekoľko prekvapení, verím, že budú spokojní. Okrem toho plánujeme zrevitalizovať vonkajší priestor, aby sa tu cítili komfortnejšie,“ priblížil konateľ žilinskej mestskej plavárne Jaroslav Koválik. Ceny vstupného ostali podľa jeho slov nezmenené, dospelý zaplatí za celodenný vstup 4 eurá, dieťa do 6 rokov má vstup zadarmo, detský lístok vyjde 2,40 eura a po 16.00 hod. si návštevník zaplatí zľavnené vstupné vo výške 2,40 eura.

Žilinské kúpalisko minulý rok privítalo prvých návštevníkov 9. júna 2018 a sezóna skončila až 10. septembra 2018. Mestská krytá plaváreň vlani napočítala 60 000 návštevníkov letných bazénov.

 

 

Autor: Mgr. Barbora Zigová - hovorkyňa mesta Žilina


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2020
Podnikatelia so záujmom o mestské zákazky sa môžu ešte stále registrovať
Žilinská radnica pred rokom úspešne spustila systém informovania podnikateľských subjektov o vyhlásení jednotlivých zákazok s nízkou hodnotou, ktoré je povinné mesto realizovať v zmysle zákona o verejnom obstarávaní. K dnešnému dňu sa do databázy mestského úradu prihlásilo 71 záujemcov.
viac
31.07.2021
V Snine otvorili novú mestskú plaváreň
Novú mestskú plaváreň v piatok otvorili v Snine. Ako prví si všetky atrakcie bazénového sveta mohli vychutnať Sninčania, držitelia karty obyvateľa mesta vyžrebovaní v súťaži Prvý plavec v plavárni Snina.
viac
22.01.2022
Mestská plaváreň v Prievidzi je oddnes otvorená v režime OP+
Na základe aktuálnych vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva, ktoré nadobudli účinnosť od 19.1.2022 je vstup do mestskej krytej plavárne umožnený výlučne osobám v režime OP+
viac
29.01.2022
Mesto po dlhom čase otvorí od februára plaváreň na Štiavničkách
Krytá mestská plaváreň na Štiavničkách v Banskej Bystrici sa po dlhšom uzatvorení pre protipandemické opatrenia otvorí verejnosti od utorka 1. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %