Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.06.2020 11:15

Letné turistické autobusy sú opäť v akcii


Snímka zdroj: (OOCR Stredné Slovensko).


S príchodom novej letnej sezóny a postupne odznievajúcimi obmedzeniami štartuje aj tento rok populárny Cyklobus. Rovnako ako minulú sezónu vás zavezie do obľúbených destinácií v okolí Banskej Bystrice.


„V tomto roku nenastali žiadne zmeny týkajúce sa trás a cieľových zastávok, cyklistov odvezieme do rôznych kútov regiónu. Vďaka cyklobusu sa dostanú do Kremnických vrchov, pod Poľanu, do Veľkej Fatry, do prímestského strediska Šachtičky i na verejnosťou najviac navštevované Donovaly,” uvádza výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč.

Cyklobus minulý rok previezol viac ako dve tisíc nadšencov cykloturistiky. Veríme, že tento rok jeho obsadenosť stúpne, nakoľko cykloturistika je na Slovensku stále obľúbenejším športom. „Mesto Banská Bystrica už počas deviatej sezóny podporí najobľúbenejší cyklobus na Slovensku. Aj počas pandémie obyvatelia Banskej Bystrice obľubovali cykloturistiku v okolí mesta. Cyklobus im sprístupní viaceré horské trasy s jedinečnými výhľadmi,” hovorí viceprimátor Banskej Bystrice Jakub Gajdošík.

Cyklobus štartuje už túto sobotu 6. júna a bude premávať počas víkendov a sviatkov až do 27. septembra 2020.

Ďalším autobusom, ktorý sa vracia na scénu je Turbus, ktorý už tradične vyvezie peších turistov z Banskej Bystrice až ku Horskému hotelu Kráľová studňa. Jeho zámerom je okrem sprístupnenia krás Veľkej Fatry širokej verejnosti aj chránenie prírody zníženým počtom prichádzajúcich áut. Turbus premáva počas víkendov a sviatkov, od 8. mája až do 31. októbra 2020.

Dvojicu letných autobusov doplní v horúcich dňoch Aquabus, ktorý pre svojich návštevníkov pripravuje Holidaypark Kováčová. Ten privezie k bránam obľúbeného kúpaliska ľudí zo všetkých častí Banskej Bystrice.

Podľa nariadení hlavného hygienika SR budú autobusy pravidelne čistené. Vzhľadom ku prevencii a trvajúcim obmedzeniam sú pasažieri povinní nosiť počas cesty autobusom rúško. Chráňte prosím seba aj ostatných.

Podrobné informácie a tipy na výlety nájdete na webe: www.centralslovakia.eu

Autor: (Barbora REKŠÁKOVÁ, OOCR Stredné Slovensko)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2021
Letné turistické autobusy budú premávať aj v sezóne 2021
S príchodom novej letnej sezóny a postupne odznievajúcimi obmedzeniami, štartujú aj tento rok populárne letné turistické autobusy Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.
viac
01.07.2021
Nádielka letných zážitkov v regióne Stredné Slovensko
Slnečné dni a pekné počasie lákajú každoročne do regiónu veľké množstvo návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spoločne s partermi ani tento rok nezaháľala a pre návštevníkov pripravila rôznorodé aktivity, ktoré môžu počas leta zažiť.
viac
13.05.2022
Cyklobusom do 4 lokalít v okolí Banskej Bystrice
Aj tento rok sa môžu priaznivci turistiky a cykloturistiky tešiť na tradičné letné autobusy, ktoré pripravuje oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko v spolupráci s partnermi. Už najbližšiu sobotu 14. mája začína premávať Cyklobus a Turbus.
viac
23.05.2023
Do mesta pod Urpínom a okolia sa opäť vracia turistický vláčik
Banská Bystrica patrí k obľúbeným a vyhľadávaným mestám na mape Slovenska. V uplynulých rokoch sa podarilo vďaka mnohým projektom zlepšiť ponuku pre obyvateľov, ako aj pre domácich i zahraničných návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %