Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
27.02.2017 03:13

Levičania sa môžu vyjadriť k zámeru zhodnocovania tekutých odpadov


Ilustračná snímka: (int).


Spoločnosť Grizzly Slovakia plánuje v meste Levice vybudovať technologické zariadenie na ekologické zhodnotenie tekutých odpadov.


Pôjde o fyzikálno-chemickú úpravu odpadových emulzií, zaolejovaných zvodnených kalov a tekutých odpadov s maximálnou kapacitou 150 metrov kubických za deň.      

Ako informovala hovorkyňa Mestského úradu (MsÚ) v Leviciach Adriana Macáková, zámer je v týchto dňoch v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie. "Verejnosť môže k nemu doručiť svoje písomné stanovisko na Okresný úrad v Leviciach, odbor starostlivosti o životné prostredie do 21 dní od zverejnenia zámeru na webe Ministerstva životného prostredia SR, čiže do 2. marca," vyjadrila sa Macáková.      

Podľa jej ďalších slov zámer je k nahliadnutiu na MsÚ a je zverejnený na webe ministerstva životného prostredia enviroportal.sk.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2016
Na likvidáciu čiernych skládok pôjde ďalších 7 miliónov eur
Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) sa rozhodol pokračovať v programe Veľké upratovanie Slovenska, s ktorým prišiel jeho predchodca Peter Žiga (Smer-SD). Pôjde o druhé kolo programu, v tom prvom sa prerozdelilo vyše deväť miliónov eur.
viac
16.11.2016
Štát preberie zodpovednosť za sanáciu šiestich nebezpečných skládok
Štát preberie zodpovednosť za šesť nebezpečných skládok, ktoré sú environmentálnou záťažou. Vláda ich na dnešnom zasadnutí zverí ministerstvu životného prostredia a ministerstvu obrany.
viac
29.11.2017
Od januára 2018 ostane na trhu s obalmi len osem OZV
K 1. januáru 2018 si výrobcovia musia a obce by mali zazmluvniť inú organizáciu zodpovednosti výrobcov (OZV) ako RECCOLLECTION SYSTEM, s.r.o., ZEO Slovakia s.r.o. alebo SLOVMAS, a. s..
viac
30.12.2017
V odpadoch urobíme poriadok, sľubuje si od ISOH minister Sólymos
Slovenská republika zaplatí 12,7 milióna eur (bez DPH) za vybudovanie Informačného systému odpadového hospodárstva (ISOH). Tender na jeho dodanie vyhralo ešte v novembri konzorcium firiem Tempest a Softip.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %