Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
09.01.2024 01:05

Levice chcú na investície využívať najmä mimorozpočtové zdroje


Mestský úrad v Leviciach


Prioritami mesta Levice v roku 2024 budú investície do komunikácií, zelene i verejného osvetlenia. Ako uviedol primátor Ján Krtík, väčšie investičné akcie chce radnica financovať z Programu Slovensko.


Podľa primátora vstupujú Levice do nového roka v zložitej ekonomickej situácii. "Očakávali sme príležitosti a pripravovali sme sa na investičný rozvoj, namiesto toho sme museli siahnuť po rezervách, ktoré sme si vytvorili a použiť ich na financovanie bežného chodu mesta," skonštatoval.         

Magistrát napriek tomu pripravuje nové projekty, na ktoré chce získať peniaze mimo rozpočtu mesta. "Plánujeme využiť zdroje aj z Programu cezhraničnej spolupráce a ďalších výziev a grantov. Ide predovšetkým o obnovu a prestavbu kultúrneho domu Družba, o rekonštrukciu komunikácií podľa spracovanej analýzy chodníkov a ciest. Plánujeme sa tiež venovať Schoellerovmu a hradnému parku i verejnému osvetleniu v častiach Cigánka, Nová osada, Kalinčiakovo. V týchto oblastiach sme nestrácali čas a sme pripravení aj projektovo," pripomenul Krtík.         

V roku 2024 svoju činnosť rozvinie aj spoločnosť Služby občanom mesta Levice, ktorá bola založená, aby umožnila zamestnávanie znevýhodnených a zraniteľných skupín občanov. "Chceme sa venovať aj koncepcii rezidentského parkovania a cyklodopravy. Verím, že vyhľadávanou pamiatkou sa stane po dlhých desaťročiach rekonštruovaná Židovská škola. Dokončená bude aj nová kompostáreň a systematicky sa chceme venovať čistote, zeleni a kvetom v meste," dodal Krtík.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2016
Magistrátu sa darí mesto finančne ozdravovať popri miliónových investíciách
Ak v rebríčku hospodárenia slovenských miest podľa inštitútu INEKO patrilo horehronskej metropole v rokoch 2010 až 2014 miesto v prvej desiatke najzadlženejších miest na Slovensku, nové vedenie samosprávy začalo nelichotivú štatistiku meniť hneď od začiatku svojho pôsobenia.
viac
04.01.2017
Mesto Kežmarok vstúpilo do nového roka bez úverov
Kežmarskej radnici sa v roku 2016 podarilo ušetriť dostatočné zdroje na doplnenie rezervného fondu a koncom decembra splatila zostatok jej jediného bankového úveru.
viac
04.02.2018
Nemocnica v Leviciach obnovila prístrojovú techniku za vyše 280-tis.eur
Levická nemocnica obnovila prístrojovú techniku na viacerých svojich oddeleniach. Investícia za viac ako 280.000 eur by mala zabezpečiť pacientom kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť priamo v ich regióne.
viac
07.01.2020
Poľovčania dostali zrekonštruovanú príjazdovú cestu
Koncom uplynulého roka mesto Košice dokončilo rekonštrukciu vyše 600-metrového úseku príjazdovej cesty v mestskej časti (MČ) Poľov. Bolo vymenených 5000 "štvorákov" asfaltového koberca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %