Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.10.2021 03:10

Levice pokračujú v budovaní uzatvorených stojísk na odpady


Ilustračná snímka, zdroj: Leviceonline.sk


Do polovice decembra by mali byť vybudované stojiská na uliciach M. R. Štefánika, Okružnej, K. Marxa, Komenského, Dopravnej, Vajanského, Pri Podlužianke a Ľ. Štúra.


Cena investície je 105.582 eur, informoval primátor Levíc Ján Krtík. S realizáciou uzamykateľných stojísk pre kontajnery na komunálny odpad začalo mesto v roku 2019. Komisia životného prostredia v spolupráci s pracovníkmi oddelenia životného prostredia a komunálnych vecí vytypovala lokality, kde je potreba uzatvorenia stojísk najakútnejšia. Zohľadňovala pritom aj niekoľkoročné žiadosti domových dôverníkov a občanov mesta. Uzatvorenie všetkých stojísk pre kontajnery na komunálny odpad plánovala radnica zrealizovať v horizonte dvoch až troch rokov.       

Úsilím vedenia mesta je uzatvárať postupne celé sídliská, aby sa v čo najväčšej miere zamedzilo tzv. vyberačom robiť v okolí kontajnerov neporiadok, a tým udržiavať priestory v čistote.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2018
Stropkov uviedol do prevádzky prvé polopodzemné stojiská s online kontrolou
V stredu podvečer uviedli v Stropkove do prevádzky dve moderné polopodzemné kontajnerové stojiská. Neobvyklý termín zvolili hlavne kvôli prezentácii nového projektu širokej verejnosti a poslancom mestského zastupiteľstva.
viac
21.01.2019
Mesto si chce zobrať úvery na financovanie investícií
Mesto Zlaté Moravce plánuje prijať preklenovací a investičný úver v celkovej sume pol milióna eur. Prijatie preklenovacieho úveru v celkovej sume 452.265 eur a investičného úveru v objeme 47.735 eur budú schvaľovať mestskí poslanci na januárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
19.02.2020
Mesto pripravilo zmeny, ktoré zoptimalizujú zber komunálneho odpadu
Mesto Levice pripravilo zmeny v oblasti zberu objemného a zeleného odpadu. Cieľom zmien je optimalizácia zberu komunálneho odpadu z územia mesta.
viac
18.10.2022
V meste pribudli uzamykateľné stojiská na komunálny odpad
V meste Stará Ľubovňa pribudli ďalšie uzamykateľné stojiská na komunálny odpad. Tamojšia samospráva aj takýmto spôsobom pokračuje v budovaní infraštruktúry na úseku odpadového hospodárstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %