Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.06.2016 01:32

Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu


Ilustračná snímka: (int.).


Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.


Liptáci chcú dokázať, že na Liptove je úplne všetko a región sa dá spoznávať v turistických topánkach, teniskách, s plavkami či v sedle bicykla.      

"Dnešné otvorenie má dva rozmery - materiálny a morálny. Materiálny spočíva v tom, že v Liptove pribudlo pred novou sezónou niekoľko noviniek. Či už ide o múzeum slovenských miniatúr pod holým nebom v Liptovskom Jáne, alebo CykloKorytničky v Ružomberku. Druhým je, že to robia ľudia, ktorých to baví. V našich akvaparkoch už máme morskú vodu s vlnami na surfovanie alebo živé žraloky. Turisti nemusia cestovať do sveta, svet príde za nimi na Liptov," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč.      

OOCR chce počas novej sezóny komunikovať región v srdci Slovenska ako pestrý, hravý, bezpečný. Situáciu vo svete využíva vo svoj prospech. "Dovolenkári chodia na Liptov kvôli dobrodružstvu. Dobrodružstvo je emócia a emócia je láska. Hľadali sme medzi všetkým spojenie a prišli sme na to, že pre nás Liptov znamená lásku. Všetkým chceme dokázať, že aj oni si ho zamilujú," vysvetlila manažérka pre komunikáciu a PR OOCR Región Liptov Katarína Šarafínová. Turistov má prilákať aj vernostný program regionálnej karty zliav či bezplatné poistenie zásahu horskej služby.      

Podobne ako vlani, aj tento rok sa na takmer 40 najatraktívnejších miestach Liptova budú hľadať miestne poklady. Projekt štartuje 15. júna a spája širokú ponuku regiónu do jedného celku, motivuje k návštevám rôznych atrakcií a odmeňuje deti, ktoré objavia tunajšie poklady. Poklady sú zhrnuté do siedmich celkov - hory a turistika, termálne pramene a voda, salaše a tradičná kuchyňa, história a tradície, poklady miest, dobrodružstvo a novinka leta cykloturistika. Ďalšie nóvum projektu je rozšírenie aj na online hru.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2016
Liptov v znamení dušičiek
Už najbližšia sobota bude v Jánskej doline patriť dušičkám, strašidlám a výbornej zábave pre celé rodiny vďaka siedmemu ročníku úspešného podujatia Jánske dušičky. V tunajšej Stanišovskej jaskyni pripravili špeciálny dušičkový program.
viac
09.12.2016
Príbeh Vianoc na Liptove
Až do sviatku Troch kráľov bude v Jánskej doline pre turistov a dovolenkárov sprístupnený drevený betlehem. Sedem sôch, ktorým dominuje Mária s Ježiškom pripomínajú krásny odkaz Vianoc. Ten túto sobotu pripomenie v kultúrnom dome v Liptovskom Jáne aj vystúpenie divadelníkov.
viac
26.05.2022
Letnú sezónu na Liptove otvorili na konskom koči a v historických kostýmoch
Letnú sezónu 2022 na Liptove otvorili v stredu v centre Liptovského Mikuláša na konskom koči a v historických kostýmoch. Predstavili tak nový projekt s názvom Historický kompas, ktorého cieľom je oživenie centra mesta a odkazu minulých čias.
viac
14.06.2023
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna počas Stoličných dní. Tie sa budú konať na Námestí osloboditeľov od štvrtka 15. júna. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %