Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.10.2016 12:07

Liptov v znamení dušičiek


Snímka zdroj: (rl).


Už najbližšia sobota bude v Jánskej doline patriť dušičkám, strašidlám a výbornej zábave pre celé rodiny vďaka siedmemu ročníku úspešného podujatia Jánske dušičky. V tunajšej Stanišovskej jaskyni pripravili špeciálny dušičkový program.


Jánske „dušičkovanie“ vyvrcholí stretnutím rodičov a detí v maskách v areáli penziónu Horec, kde všetkých čakajú tvorivé dielne, čert Vladko a jeho „srandičky“, ohňová show aj koncert obľúbeného Ploštín Punku.

Každý kto má rád tmu, vyrezávané tekvičky, strašidlá, čertov a maskovanie by si to mal najbližší víkend namieriť na Liptov. „Teším sa, že Jánska dolina už siedmy rok v tomto období patrí rodinám s deťmi a obľúbenému dušičkovému programu. Hlavný program dňa začína o 15. hod. v areáli penziónu Horec, kde sa na veľkej trávnatej ploche deti môžu venovať zábave, tvorivým dielňam, zasúťažia si o najlepšiu masku, uvidia ohňovú show a rodičov iste poteší aj koncert liptovskej kapely Ploštín Punk,“ prezradila Katarína Schrőtterová z Občianskeho združenia Jánska dolina.

Obdobie dušičiek je spojené aj s prázdninami v škole a preto je Liptovský Ján plný turistov, ktorí využijú voľné dni nielen na spomienku na zosnulých, ale aj na oddych s rodinou v lone liptovskej prírody. „V Liptovskom Jáne sa nám darí spájať komerčný Halloween so špecifikami tejto časti Slovenska, takže dušičkovú vatru si užijete asi len u nás. Navyše naši jaskyniari v Stanišovskej jaskyni deti potešia celodennou akciou aj v podzemí. Čaká ich dušičková rozprávka s detskými hercami, takže si návštevu Jánskej doliny rozhodne netreba nechať ujsť,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Organizátori odporúčajú vstup na podujatie v maskách. V minulom roku sa na akcii zabávalo niekoľko stovák návštevníkov, keďže tohtoročná pripadla na sobotu, organizátori očakávajú vyššiu návštevnosť jaskyne aj hlavného programu v areáli penziónu.

Kto by chcel vyskúšať ako chutí Halloween na Liptove v spojení s kúpaním a vyhrievaním sa na ležadlách, ma možnosť počas celej jesene navštíviť tunajšiu Tatralandiu. Až do Vianoc akvapark láka na originálnu inštaláciu Mexico Halloween Wedding so zaujímavým programom, ktorý vyvrcholí 19. 11. 2016 podujatím „Noče Misterio“.

Viac info o halloweenskom programe na: http://www.tatralandia.sk/novinky-a-eventy/kalendar-eventov/mexico-halloween-wedding/ a veselej strašidelnej show na http://www.tatralandia.sk/novinky-a-eventy/kalendar-eventov/noce-misterio/ .

 

 

 

Autor: (ts - rl)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2016
Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu
Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.
viac
14.09.2016
Majstri motorových píl na Liptove
Na trojdňové drevené kráľovstvo sa premení už vo štvrtok 15. septembra 2016 okolie Koliby Strachanovka v Liptovskom Jáne vďaka podujatiu rovnakého mena.
viac
09.12.2016
Príbeh Vianoc na Liptove
Až do sviatku Troch kráľov bude v Jánskej doline pre turistov a dovolenkárov sprístupnený drevený betlehem. Sedem sôch, ktorým dominuje Mária s Ježiškom pripomínajú krásny odkaz Vianoc. Ten túto sobotu pripomenie v kultúrnom dome v Liptovskom Jáne aj vystúpenie divadelníkov.
viac
01.07.2019
Na Liptove štartuje najväčší rozprávkový festival
Liptov sa premení na krajinu rozprávok vďaka festivalu ZA 7 HORAMi. Druhý ročník najväčšieho rozprávkového festivalu v prírode štartuje vo štvrtok 4. júla v Liptovskom Jáne a Jánskej doline.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %