Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
12.12.2022 10:35

Liptovskí lokálni výrobcovia môžu opäť získať značku Produkt Liptova


Snímka zdroj: (Visit Liptov).


Liptovskí lokálni výrobcovia môžu do 10. januára podávať žiadosti na získanie značky Produkt Liptova. Druhú výzvu na podávanie žiadostí otvorila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov, ktorá projekt koordinuje. Informovala o tom Katarína Šarafínová z OOCR Región Liptov.


"Značku Produkt Liptova môžu získať poľnohospodárske produkty a potravinárske výrobky, remeselné a iné spotrebné výrobky s pôvodom v našom regióne," priblížila riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Produkt Liptova je spoločný projekt Miestnej akčnej skupiny (MAS) Horný Liptov, občianskeho združenia Partnerstvo pre MAS Dolný Liptov, združenia cestovného ruchu Klaster Liptov a OOCR Región Liptov. "Je zárukou kvality výrobkov, prihliadajúc na ich lokálnosť, udržateľnosť, lásku k tradíciám a k prírodnému bohatstvu Liptova. Nie je to len ďalšia nálepka na obale, je to kúsok z Liptova, za ktorým stojí hromada poctivej práce," povedal predseda Predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

"Verím, že informácia o novej výzve osloví práve tie liptovské subjekty, ktorých výrobky budú pekným doplnením už existujúcich produktov. Za certifikované subjekty môžem potvrdiť, že vďaka Produktu Liptova sa zvýšilo povedomie o značke a tržby," uzavrela predsedníčka združenia MAS Horný Liptov Marcela Herichová.

V prvej výzve certifikovali 11 výrobcov. OOCR Región Liptov financuje Produkt Liptova aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 12.600 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2020
Konferencia Regionálna značka MAS
Podpora lokálnych výrobcov, rozvoj cestovného ruchu i finančný príjem – to všetko prináša regionálna značka.
viac
16.04.2021
Uchádzačom o značku kvality ostáva mesiac na podanie žiadosti
Oblastná organizácia cestovného ruchu – Región Horehronie, ktorá je koordinátorom regionálnej značky na Horehroní, spustila v marci v poradí už 3. výzvu k predkladaniu žiadostí o udelenie práv na používanie značky kvality „Regionálny produkt HOREHRONIE“.
viac
25.08.2021
Hrad Ľupča ožil regionálnymi produktami z Horehronia
V historických priestoroch Hradu Ľupča sa v utorok 24. augusta 2021 konalo slávnostné odovzdávanie certifikátov Regionálneho produktu HOREHRONIE novým držiteľom v poradí už tretej výzvy v rámci projektu regionálnej značky.
viac
26.11.2021
Uviedli do života Produkt Liptova
Miestne produkty, ktoré reprezentujú tradície, ľudí, kultúrne a prírodné dedičstvo a tým dotvárajú zážitok návštevníka Liptova sa od 25. novembra 2021 môžu hlásiť do prvej výzvy na zasielanie žiadostí na získanie značky Produkt Liptova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %