Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.10.2021 01:35

Liptovskomikulášania v rámci jesenného upratovania vyhodili sto ton odpadu


Ilustračná snímka archiv ON.


Do veľkoobjemových kontajnerov v rôznych lokalitách Liptovského Mikuláša vložili obyvatelia počas októbra približne sto ton odpadu. Vyhadzovali sanitu, rozložené kusy nábytku, staré stoličky, police a dosky.


 Pri triedení našli pracovníci Verejnoprospešných služieb (VPS) v kontajneroch aj komodity, ktoré patria medzi nebezpečný odpad. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.      

"Často sa stáva, že z kontajnerov musíme vytrieďovať komodity, ktoré do nich nepatria. Išlo napríklad o elektroodpad, stavebný odpad, pneumatiky alebo autoodpad. Najmä autoplasty sú pre našu organizáciu problémom, pretože nemáme oprávnenie na nakladanie s takýmto druhom odpadu," upozornil ekonomický námestník z VPS Martin Kögel. Zdôraznil, že sú nútení to riešiť v spolupráci s odborom životného prostredia tamojšieho okresného úradu, rovnako ako čierne skládky na verejných priestranstvách.      

Z kontajnerov putuje objemný odpad do areálu v Okoličnom. Tam ho vysypú na plochu prekládkovej stanice a zamestnanci VPS spolu s aktivačnými pracovníkmi ho ešte ručne triedia podľa jednotlivých komodít. Zamestnanci ho rozoberajú z dôvodu zmenšenia objemu. Následne ho vyvezú na zhodnotenie alebo zneškodnenie podľa druhu. "Po odvoze objemného odpadu dočistia okolie kontajnerov. Dotrieďovanie odpadov z jesenného zberu zabezpečuje 15 ľudí vrátane aktivačných pracovníkov," dodala hovorkyňa mesta.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.03.2018
Mesto rozdáva nádoby na biologický odpad do rodinných domov
Zamestnanci liptovskomikulášskych Verejnoprospešných služieb (VPS) v pondelok začali s roznášaním nádob na biologicky rozložiteľný odpad do rodinných domov v mestskej časti Bodice. V priebehu nasledujúcich týždňov sa nádoba na odpad ujde do každého domu aj v ostatných častiach mesta.
viac
10.12.2020
Z mestských lokalít odstránili vyše 200 ton nelegálneho odpadu
Mesto Liptovský Mikuláš dalo odstrániť 204 ton nezákonne umiestneného odpadu z lokality Hlboké, Priemyselnej, Vrbickej ulice a štrkopieskov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
13.10.2021
V Liptovskom Mikuláši vyzbierali počas leta 96 ton kuchynského odpadu
Množstvo kuchynského odpadu vyzbieraného z domácností v Liptovskom Mikuláši dosiahlo počas letných mesiacov 96 ton. Primátor Ján Blcháč zhodnotil, že spustenie zberu obyvatelia zvládli bez väčších ťažkostí.
viac
04.11.2022
V Liptovskom Mikuláši vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu
Obyvatelia Liptovského Mikuláša vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu. Objemný a zelený odpad mohli počas siedmich dní vyhodiť do 21 veľkokapacitných kontajnerov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %