Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.12.2018 02:15

Liptovský Hrádok je najpriateľskejšou samosprávou k mládeži


Liptovsky Hradok, ilustračná snímka, zdroj: slovakia.travel


Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) udelila mestu Liptovský Hrádok Ocenenie za aktívne občianstvo a ľudskosť 2018 v kategórii Obec s najpriateľskejším vzťahom k mládeži. Mesto informáciu zverejnilo na svojej oficiálnej webovej stránke.


Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger uviedol, že ocenenie je záväzkom i motiváciou do ďalšej práce v prospech mládeže v meste a v regióne. „Myslím si, že verejnosť pozitívne vníma, že mládež chceme dostať od počítačov na športoviská. Vybudovali sme tréningové futbalové ihrisko, v januári sprístupníme kompletne zmodernizovanú mestskú športovú halu. Práve v Liptovskom Hrádku v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja vybudujeme prvé Športové komunitné centrum,“ povedal.       

Organizátori vyhlásili päť kategórií, do ktorých mohla verejnosť zasielať svoje návrhy. Liptovský Hrádok bol nominovaný spolu s Kysuckým Novým Mestom a Zázrivou. O triumfe najmenšieho liptovského mesta rozhodlo hlasovanie poroty. Podľa predsedu RMŽK Martina Štureka je poslaním ocenenia zviditeľniť a upozorniť verejnosť na výnimočných ľudí, aktivity aj samosprávy, ktorí svojou prácou pomáhajú vytvárať pozitívne prostredie pre život mládeže v kraji aktívnym občianskym a ľudským prístupom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
06.02.2017
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2017
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2017. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 25-krát počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje aprílové dni samosprávy „Bratislava pre všetkých“.
viac
17.01.2018
Medzinárodný projekt podporuje prácu s mládežou na úrovni samosprávy
Národná agentúra programu Erasmus+ pre mládež a šport pripravuje bezplatné neformálne vzdelávanie pre lokálne tímy. Hlavnou témou projektu je podpora práce s mládežou na úrovni samosprávy a pozostávať bude z troch fáz.
viac
23.10.2021
Michala Mačičku mesto ocenilo pamätnou plaketou Magistra Donča
Pamätnú plaketu Magistra Donča, ktorá je najvyšším mestským vyznamenaním, dostal Michal Mačička za celoživotný prínos v oblasti pedagogickej, vedeckej a amatérskeho filmu v prospech mesta Liptovský Hrádok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %