Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
13.02.2024 10:10

Liptovský Mikuláš: Faktúry a poplatky môžu obyvatelia zaplatiť cez nový kiosk


Snímka zdroj: mesto Liptovský Mikuláš


Faktúry, dane a poplatky môžu obyvatelia Liptovského Mikuláša zaplatiť cez nový kiosk. Umiestnili ho vo vstupnej hale tamojšieho mestského úradu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že sú prvým slovenským mestom, ktoré spustilo takéto samoobslužné multifunkčné zariadenie.


"V novom kiosku vo vstupnej hale obyvatelia uhradia faktúry, ePoukazy a viaceré správne poplatky. Napríklad za osvedčenie podpisov, za povolenie uzavrieť manželstvo mimo úradne určenej miestnosti, za vydanie rybárskeho lístka, ohlásenie drobnej stavby a množstvo ďalších poplatkov z matričného a stavebného úradu," priblížila hovorkyňa.         

Dodala, že už čoskoro v novom kiosku zaplatia aj miestne dane a poplatky, ako je daň z nehnuteľnosti, za psa alebo poplatok za komunálny odpad prostredníctvom samostatného modulu. "V súčasnosti ich môžu uhradiť vďaka QR kódu, ktorý nájdete na rozhodnutí o vyrubení daní a poplatkov," poznamenala Čapčíková.         

Nové zariadenie môže verejnosť využiť počas úradných hodín mestského úradu od pondelka do piatka od 8.00 do 15.00 h, v stredu do 16.30 h.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2020
Liptovský Mikuláš zatiaľ neplánuje zvyšovať poplatky pre obyvateľov
Mesto Liptovský Mikuláš zatiaľ neuvažuje o zvyšovaní miestnych poplatkov pre obyvateľov. V súvislosti s dosahom koronakrízy na ekonomiku mesta to uviedol primátor Ján Blcháč.
viac
01.04.2021
Nový komunitný plán má zvýšiť kvalitu života znevýhodnených
Nový Komunitný plán sociálnych služieb mesta Liptovský Mikuláš na roky 2021 až 2025 bude zameraný na zvyšovanie kvality života znevýhodnených obyvateľov.
viac
13.10.2021
V Liptovskom Mikuláši vyzbierali počas leta 96 ton kuchynského odpadu
Množstvo kuchynského odpadu vyzbieraného z domácností v Liptovskom Mikuláši dosiahlo počas letných mesiacov 96 ton. Primátor Ján Blcháč zhodnotil, že spustenie zberu obyvatelia zvládli bez väčších ťažkostí.
viac
09.12.2022
Dane v Liptovskom Mikuláši zvyšovať nebudú, stúpnu však niektoré poplatky
Daň z nehnuteľnosti sa budúci rok v Liptovskom Mikuláši zvyšovať nebude. Potvrdil to primátor mesta Ján Blcháč. Radnica však bude musieť pristúpiť k čiastočnému zvýšeniu niektorých poplatkov. Obyvatelia si tak priplatia napríklad za komunálny odpad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %