Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
05.11.2019 10:05

Lučenec chce vybudovať infraštruktúru pre rómske komunity, požiada o dotáciu


Snímka zdroj: Klaudia Kovácsová


Mesto Lučenec plánuje rekonštruovať a dobudovať infraštruktúru a komunikácie na Továrenskej ulici a v miestnej časti Rapovská križovatka, ktoré majú zabezpečiť obyvateľom z marginalizovaných rómskych komunít v obci lepšiu dostupnosť verejných inštitúcií.


S týmto cieľom sa samospráva chce uchádzať o dotáciu z výzvy Ministerstva vnútra SR cez operačný program Ľudské zdroje.       

„Sídelne máme marginalizované komunity vo viacerých lokalitách, ale tieto dve spĺňali podmienku výzvy. Ak by sme boli úspešní, urobila by sa cesta, chodníky, osvetlenie – prístup marginalizovaných skupín k obchodu, škole a podobným veciam,“ priblížila primátorka Alexandra Pivková.       

Realizáciou projektu by sa podľa dôvodovej správy zvýšila kvalita života marginalizovaných rómskych komunít a došlo by k ich efektívnejšiemu začleneniu do života mesta, ako aj k eliminácii ich segregácie a vylúčenia.       

Mesto môže z výzvy žiadať na tento účel dotáciu vo výške od 250.000 eur do 500.000 eur. Presná výška požadovaného príspevku bude ešte predmetom vypracovanej projektovej dokumentácie.       

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
MV SR vyhlási výzvu pre obce s rómskymi komunitami na výstavbu škôlok
Ministerstvo vnútra (MV) SR vyčlenilo 25 miliónov eur na výzvu zameranú na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl v obciach s rómskymi komunitami, aby navýšili kapacity pre prijatie ďalších detí v predškolskom veku. Rezort vnútra o tom informoval na svojom webe.
viac
10.03.2019
Samospráva požiada o dotáciu na obnovu areálu secesnej vily
Samospráva Lučenca požiada Ministerstvo kultúry SR o dotáciu na obnovu areálu secesnej vily na Jókaiho ulici, ktorá slúži ako detské jasle. Predpokladaný rozpočet projektu je vo výške viac ako 162.000 eur, mesto ho bude spolufinancovať piatimi percentami.
viac
15.04.2019
Nový Atlas rómskych komunít by mali predstaviť v prvom polroku
Zistenia nového Atlasu rómskych komunít by mali byť známe do konca prvého polroka 2019. TASR o tom informovala Michaela Miháliková z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.
viac
04.11.2019
Mesto Lučenec chce obnoviť secesnú vilu na Jókaiho ulici, žiada o dotáciu
Samospráva Lučenca požiada Ministerstvo kultúry (MK) SR o dotáciu na obnovu areálu secesnej vily na Jókaiho ulici, ktorá slúži ako detské jasle. Celkový rozpočet projektu podávanej žiadosti je vyčíslený na 183.296 eur, z toho požadovaná dotácia činí 174.131 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %