Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.07.2019 10:15

Lučenec sa uchádza o členstvo v združení Smart Cities klub


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Lučenec sa chce stať členom občianskeho združenia (OZ) Smart Cities klub, ktoré slúži na výmenu skúseností a spoluprácu pri príprave stratégií i programov na vytváranie inteligentných miest. Podanie žiadosti o prijatie za člena zoskupenia schválili mestskí poslanci.


„Naše mesto už smart riešenia prináša, ale aby sme boli úspešnejší a mali viac informácií, chceli by sme v klube pôsobiť, pretože práve tam sa dostaneme k novým možnostiam a snáď aj príkladom dobrej praxe, čo v iných mestách funguje a čo možno nefunguje,“ priblížila pre TASR primátorka Lučenca Alexandra Pivková.       

Dodala, že mesto už v súčasnosti má chytré riešenia napríklad v oblasti vzdelávania, dopravy, v odpadovom hospodárstve, v cestovnom ruchu a informovaní občanov. „Práve toto rozvíjame, vypracovávame a priebežne realizujeme i ďalšie projekty takýchto smart riešení, zameraných na aplikáciu nových prvkov. Napríklad máme pripravený projekt na bike sharing, inteligentný priechod pre chodcov, elektromobil pre mestskú políciu či stanovištia na nabíjanie elektromobilov,“ konkretizovala primátorka.       

Výška ročného členského príspevku Lučenca v OZ Smart Cities klub by mala byť 1500 eur. Uvedená suma je zabezpečená v disponibilnom rozpočte mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2019
Mesto Levice sa chce zaradiť medzi samosprávy s konceptom Smart cities
Mesto Levice plánuje vstúpiť do občianskeho združenia Smart Cities klub. Motiváciou je zvýšenie kvality života obyvateľov mesta vďaka konceptu Smart cities, ktorý využíva digitálne a komunikačné technológie na zvýšenie kvality života v mestách.
viac
30.09.2019
Nórsky deň – zbližovanie slovenskej a nórskej kultúry
V stredu 2. októbra sa uskutoční ďalší ročník podujatia Nórsky deň. Jeho súčasťou bude odborný seminár aj obľúbené popoludnie pre rodiny s deťmi, ktoré majú záujem bližšie spoznať túto severskú krajinu a život jej obyvateľov. Podujatie sa pravidelne koná od roku 2013.
viac
09.05.2023
Mesto bude súčasťou združenia Smart Cities klub
Mesto Partizánske sa stane súčasťou občianskeho združenia Smart Cities klub. Získa tak podporu pri realizácii mestských inovácií, ako je nízkouhlíková doprava, revitalizácii priestorov či efektívnom využívaní financií v novom programovom období.
viac
29.09.2023
ZMOS a Smart Cities Klub podpísali Memorandum o porozumení a spolupráci
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik a predseda Smart Cities Klub, o.z., Miloslav Jurík podpísali Memorandum o porozumení a spolupráci medzi obidvoma organizáciami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %