Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.08.2022 03:20

Lučenecké hodovanie do mesta opäť prinesie pivný festival i tradičný jarmok


Ilustračná snímka.


V poradí deviaty ročník Lučeneckého hodovania prinesie do mesta okrem kultúrneho programu i tradičný jarmok, pivný festival či Medzinárodný Novohradský maratón.


Pripravený je tiež program pre deti a bezplatná doprava po historickom centre mesta turistickým vláčikom. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.

Lučenecké hodovanie odštartuje vo štvrtok (18. 8.) podvečer hudobným programom na Námestí republiky. Počas troch dní sa hlavné pódium na námestí stane dejiskom vystúpení viacerých hudobníkov z regiónu i populárnych slovenských kapiel. Pripravený je tiež ľudový program Novohradského osvetového strediska.

Súčasťou osláv bude i tradičný jarmok a pivný festival, v rámci ktorého sa návštevníci môžu v piatok (19. 8.) tešiť aj na svätenie piva či prezentáciu starých banských zvykov. V druhý deň podujatia sa uskutoční aj slávnostné odovzdávanie ocenení mesta Lučenec za rok 2021.

Pre detských návštevníkov pripravila samospráva tradičné Rozprávkové pódium v priestoroch historickej radnice. Mesto ožije i výstavou starých automobilov či súťažou vo varení tradičného babguľáša. Súčasťou osláv bude tiež športový program obohatený o netradičné aktivity.

"Sprievodnými podujatiami bude napríklad Medzinárodný Novohradský Maratón či 12. ročník stredoeurópskeho pohára mužov v boccii - raffa o cenu mesta Lučenec. Netradičnými budú určite historicky prvé Majstrovstvá Slovenska v hode telefónom, ktoré sa budú konať na futbalovom štadióne," priblížilo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2022
Cechové hody a jarmok priblížia banícke tradície i prácu remeselníkov
Mesto Kremnica ožije v sobotu (23. 7.) baníckymi i remeselnými tradíciami. Kremnický jarmok a cechové hody aj tento rok do mesta prinesú kultúrny program, stánky s remeselnými výrobkami či gastronomické špeciality. Na webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
12.08.2022
Po dvoch pandemických rokoch sa opäť uskutoční Gelnický jarmok
Po dvoch pandemických rokoch sa opäť uskutoční Gelnický jarmok, pôjde o jeho 29. ročník. V rámci neho je počas piatka (12. 8.) a soboty (13. 8.) naplánovaný aj kultúrny program. Uviedol to vedúci oddelenia kultúry, športu a voľného času mesta Gelnica Milo Janáč.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
17.08.2023
Lučenecké hodovanie prinesie jarmok, pivný festival i jazdy historickým vlakom
V meste Lučenec sa od štvrtka (17. 8.) do soboty (19. 8.) uskutoční v poradí už desiaty ročník Lučeneckého hodovania. Podujatie okrem hudobného programu prinesie i tradičný jarmok, pivný festival či jazdy historickým vlakom. Informovala o tom hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %