Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
15.01.2019 05:05

Maďarský Salgótarján a lyžiarske strediská v BBSK prepojí víkendový skibus


Ilustračná snímka, zdroj: gomorilap.sk


Štyri regióny Novohrad, Podpoľanie, Horehronie a maďarský Salgótarján prepojí s lyžiarskymi strediskami v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) už počas tohtoročnej zimnej sezóny skibus 4x4. TASR o tom v utorok informoval tím Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.


Pilotný projekt štartuje vďaka spolupráci BBSK s maďarskou Novohradskou župou 19. januára spoločnou jazdou predsedu BBSK Jána Luntera so županom Novohradskej župy Skuczim Nándorom. Trasa skibusu vedie z maďarského Salgótarjánu cez Ski centrum Košútka v srdci Podpoľania až po horehronské lyžiarske strediská, Ski centrá Mýto, Tále a Jasná Nízke Tatry.       

"Skibus 4x4 bude premávať v sobotu aj v nedeľu ráno z maďarského Salgótarjánu cez sedem zastávok v kraji. Okrem krás stredného Slovenska, ktoré si cestujúci vychutnajú z pohodlia skibusu, užijú si najmä lyžovačku na upravených zjazdovkách, večerné lyžovanie, bežkárske trate, snowparky, freeridové zóny, relax," priblížil tím OOCR Región Horehronie.       

Jazdu skibusom si treba objednať na e-mailovej adrese skibus@blaguss.sk.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2018
Lyžiari sa na Šachtičky dostanú bezplatne, začal premávať Ski bus
Všetci nadšenci zimných športov sa už od posledného víkendu (10.-11. 2.) môžu odviezť do lyžiarskeho strediska Šachtičky bezplatne. Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu a SAD Zvolen totiž spúšťa testovaciu prevádzku Ski busu.
viac
21.01.2019
Víkendový skibus cez štyri turistické regióny
V sobotu 19. januára bol spustený unikátny projekt, ktorý prepája 4 atraktívne turistické regióny skibusom zabezpečovaným Banskobystrickým samosprávnym krajom. Premávať bude každú sobotu a nedeľu do 24. marca.
viac
22.02.2019
Víkendový skibus 4x4 vozí lyžiarov zo Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie
Už štyri víkendy sa lyžiari a snoubordisti z maďarského Šalgotarjánu môžu lyžovať v štyroch lyžiarskych strediskách na Slovensku vďaka víkendovému skibusu 4x4, ktorý prepája 4 regióny so 4 lyžiarskymi strediskami.
viac
26.04.2024
V Lomnickom sedle napadlo 20 cm snehu, opäť sa tam bude lyžovať
Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili stále dobré podmienky na jarnú lyžovačku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %