Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
31.03.2020 11:00

Magistrát chce natrvalo dostať nákladné autá z centra mesta


Snímka zdroj: (tasr).


Nitrianska radnica chce natrvalo dostať nákladnú dopravu z centra mesta. Magistrát ju odklonil ešte vlani v lete v súvislosti s rekonštrukciou Univerzitného mosta, ktorý bol až do soboty 28. marca prejazdný iba v polovičnom profile.


Oprava mosta však už pokročila a od pondelka po ňom môžu autá jazdiť v oboch smeroch. Zároveň sa zrušili aj obchádzkové trasy i odklon nákladnej dopravy. Radnica však chce, aby nákladné autá ani naďalej nesmeli prechádzať centrom Nitry.      

Magistrát už preto začal v tomto smere podnikať prvé kroky. „Odklon nákladnej tranzitnej dopravy sa naozaj osvedčil. Rokujeme preto s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) o tom, aby sa zaviedol trvalý odklon tohto typu dopravy mimo centra mesta. Verím, že sa nám to spoločne podarí, a to natrvalo,” uviedol primátor Marek Hattas. Ako pripomenul, o tejto téme bude musieť rokovať aj Zastupiteľstvo NSK.      

Rekonštrukcia Univerzitného mosta sa začal ešte vlani v auguste. Podľa hovorkyne Slovenskej správy ciest Lucie Karelovej budú práce pokračovať ešte niekoľko mesiacov. Celkové náklady boli vyčíslené na vyše 2,2 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2020
Otvorili zrekonštruovaný most cez Váh v Považskej Bystrici
Po viac ako 15-mesačnej rekonštrukcii a polročnom meškaní otvorili v utorok (8.12) pre motoristov zrekonštruovaný Orlovský most cez rieku Váh v Považskej Bystrici. Bola súčasťou prvej etapy rekonštrukcie takmer 3,6 kilometrového úseku cesty II/517 Považská Bystrica – Domaniža.
viac
23.12.2020
Cyklochodník má spojiť centrum mesta s oddychovou zónou Hubková
Zvýšiť podiel nemotorovej dopravy na území mesta Humenné má za cieľ projekt rekonštrukcie cyklochodníka a jeho predĺženia do prímestskej rekreačnej oblasti Hubková.
viac
14.06.2021
Nebezpečný zjazd z R1 prestavajú najskôr o šesť až sedem rokov
Nebezpečný zjazd z rýchlostnej cesty R1 na Cabajskú ulicu v Nitre nebude v dohľadnom čase prestavaný na okružnú križovatku. Podľa ministerstva dopravy v súčasnosti nie je na prestavbu pripravená ani projektová dokumentácia.
viac
01.07.2023
NSK a ARRIVA pilotne zavádzajú taktovú dopravu na trase Nitra – Vráble – Levice
Nitriansky samosprávny kraj v spolupráci so spoločnosťami ARRIVA NITRA a ARRIVA Nové Zámky spúšťajú od 1. júla pilotný projekt taktovej dopravy v regióne. Pevné intervaly medzi jednotlivými spojmi zjednodušia cestovanie a uľahčia ďalšiu integráciu verejnej dopravy v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %