Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.04.2021 02:20

Majitelia i užívatelia objektov v pamiatkovej zóne Brezna môžu žiadať o dotáciu


Mesto Brezno.


Mesto Brezno na svojom webe zverejnilo začiatkom apríla výzvu na podávanie žiadostí o dotáciu na tento rok z účelového fondu z rozpočtu mesta v zmysle všeobecne záväzného nariadenia (VZN).


Ide o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na podporu udržania a obnovy pamiatkovej zóny mesta. O poskytnutí dotácie rozhodne mestské zastupiteľstvo.

Maximálna výška dotácie priznanej mestom v zmysle VZN je 5000 eur na jeden projekt. Finančná spoluúčasť žiadateľa na projekte je nevyhnutná minimálne vo výške 50 percent z celkových predpokladaných nákladov projektu.

O nenávratný finančný príspevok môžu žiadať fyzické osoby a právnické, ktoré sú vlastníkmi, prípadne užívateľmi budov a objektov v pamiatkovej zóne mesta.

„Finančnú dotáciu možno použiť na rekonštrukciu, opravy a udržiavacie práce na uličných fasádach budov, výmenu a rekonštrukciu dverí, brán, okien, výkladov, výmenu strešnej krytiny z uličného pohľadu, reštaurovanie a obnovu hodnotných historických artefaktov a architektonických prvkov viditeľných z verejného priestranstva, či práce týkajúce sa pamiatkového výskumu budov a objektov nariadeného príslušným pamiatkovým úradom, alebo nasvietenie fasád budov,” uvádza brezniansky magistrát vo svojich podmienkach. Elektronický formulár žiadosti je zverejnený na www.brezno.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.10.2020
Renesančnú zvonicu začnú rekonštruovať na jar budúceho roka
Renesančnú zvonicu v Kežmarku začnú v ďalšej etape rekonštruovať na jar budúceho roka. Mesto vďaka úspešnému projektu druhý rok pokračuje v obnove národnej kultúrnej pamiatky, ktorá sa datuje do roku 1515.
viac
09.12.2020
Výzva na Rozvoj energetických služieb na regionálnej a miestnej úrovni
Výzva na predkladanie žiadostí o NFP na energetický audit a prípravu projektu garantovanej energetickej služby.
viac
12.01.2021
O dotácie PSK sa budú môcť žiadatelia uchádzať v troch programoch
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v tomto roku prerozdelí v rámci svojho dotačného programu z vlastných príjmov štyri milióny eur.
viac
09.08.2021
Mesto Holíč získalo financie na obnovu pamätníkov
V meste Holíč sa v súčasnosti rekonštruujú dva pamätníky, ktoré sa viažu k druhej svetovej vojne. Mestu bola pridelená dotácia na oba projekty z Úradu vlády SR v celkovej výške 14 500 eur. Informoval o tom hovorca mesta Jaroslav Čársky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %