Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
15.06.2021 07:45

Majstrovstvá v cestnej cyklistike ponúknu i sprievodný program


Banner.


Spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike (17. 6. - 20. 6.) v Bánovciach nad Bebravou a okolí doplní i sprievodný program. Organizátori pripravili výzvy pre obce po trase pretekov, kultúrne vystúpenia či súťaž pre malých cyklistov. Informovala o tom bánovská samospráva.


Záujemcovia budú môcť 18. júna navštíviť vernisáž výstavy v novootvorenej galérii Ateliér Hlavina na Novomeského ulici. Program 19. júna ponúkne preteky pre malých cyklistov, tombolu a predpremiéru programu Kardošov balíček, program 20. júna zase bude patriť rôznym hudobným vystúpeniam, bubeníckej šou Campana Batucada i cyklotrialovej šou Jána Kočiša. Organizátori v tento deň pripravili i súťaž na cyklistických trenažéroch, autogramiádu hokejistov a ďalšie atrakcie.

Pre obyvateľov obcí, ktorými preteky prechádzajú, budú určené výzvy pod názvom Fandí cela dedina a Nedáme sa zahanbiť. Obec, ktorá vytvorí počas pretekov najlepšiu fanúšikovskú atmosféru a najlepšie dekorácie, získa od organizátorov i odmeny.

Organizátorom šampionátu je občianske združenie (OZ) xRoad Bánovce nad Bebravou s podporou mesta Bánovce nad Bebravou, Trenčianskeho samosprávneho kraja, Slovenského zväzu cyklistiky, Českého zväzu cyklistiky a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2021
Bánovce nad Bebravou a okolité obce budú hostiť majstrovstvá v cyklistike
Spoločné majstrovstvá SR a Českej republiky v cestnej cyklistike budú tento rok hostiť Bánovce nad Bebravou a okolité obce. Na športovom podujatí, ktoré sa bude konať od 17. do 20. júna, sa predstavia i cyklistické esá európskych tímov.
viac
24.11.2021
Na vjazde do mesta osadili nové tabule s erbom mesta
Obyvateľov i návštevníkov Bánoviec nad Bebravou na príjazdoch od Prievidze, Topoľčian a Trenčína vítajú a následne i vyprevádzajú nové tabule s erbom mesta a s nápisom vitajte alebo dovidenia.
viac
03.12.2021
ZMOS uplatnil zásadné pripomienky k systému implementácie plánu obnovy
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo zásadné pripomienky k návrhu systému implementácie Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky, ktoré adresovalo Úradu vlády SR.
viac
18.08.2022
Stredoveký festival ponúkne rytierov i dobové tance
Mesto Bánovce nad Bebravou sa 20. augusta symbolicky prenesie do stredoveku. Festival Villa Ben v mestskom parku opäť ponúkne rytierske súboje, lukostreľbu, historické palné zbrane, remeselníkov či ohňovú šou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %