Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
27.01.2024 11:05

Malá krajská scénická žatva 2024 hľadá súťažiace súbory


Ilustračná snímka TASR


Do 15. februára majú čas neprofesionálni divadelníci Trnavského kraja poslať prihlášky do aktuálneho ročníka súťaže Malá krajská scénická žatva 2024.


Najlepší účastníci postúpia do 49. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálneho divadla dospelých Belopotockého Mikuláš a do 9. ročníka celoštátnej súťaže a prehliadky neprofesionálneho divadla mladých Fedim 2024. Pre Trnavský kraj súťaž v termíne 19. až 21. apríla pripravuje Trnavské osvetové stredisko (TOS), informovala o tom Daniela Polášová z TOS.         

Súťaž nie je tematicky vyhranená ani vekovo ohraničená. Súbory sa predvedú so svojou produkciou odbornej porote a publiku na doskách trnavského Divadla Jána Palárika a takisto divadla Disk.         

Vlani sa súťaže zúčastnilo sedem divadelných zoskupení. Na Fedim porota posunula Univerzitné divadlo THE.ART.RE Univerzity sv. Cyrila a Metoda z Trnavy s hrou Únikový východ. Na Belopotockého Mikuláš odporučila v kategórii Prúdy súčasného divadla súbor DISK Trnava s hrou Cholesterol, ktorý tam napokon získal hlavnú cenu a zlaté pásmo, a Zet-divadlo Zeleneč s hrou Návšteva v Linči, ktoré ohodnotili v Liptovskom Mikuláši bronzovým pásmom. V kategórii Prúdy tradičného divadla si postup vydobyl súbor Herci z hrnca z Hrnčiaroviec nad Parnou s Rozvadením alebo pohromou pri páračkách, ktorí v celoslovenskej konkurencii skončili v bronzovom pásme.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2016
Trnavskí poslanci budú rozhodovať o odpadoch i používaní pyrotechniky
Na poslednom zasadnutí pred letom sa trnavskí poslanci v utorok 28. júna budú venovať viacerým návrhom nových všeobecne záväzných nariadení (VZN).
viac
22.08.2019
Matica slovenská sa zapojí do Scénickej žatvy 2019
Scénická žatva 2019 sa opäť uskutoční v spolupráci s Maticou slovenskou (MS). Najstarší festival neprofesionálneho divadla v Európe, ktorého dejiny začala písať národná ustanovizeň, sa aktuálnym 97. ročníkom približuje k okrúhlej storočnici.
viac
13.02.2020
Rok slovenského divadla v Divadle Jána Palárika bude venovaný ochotníkom
Divadlo Jána Palárika sa pri príležitosti Roku slovenského divadla rozhodlo vytvoriť nové programové a nadstavbové cykly s cieľom vybudovať stabilný inšpiratívny most medzi ochotníckym a profesionálnym divadelným remeslom.
viac
14.10.2021
Festival Scénická žatva sa uskutoční v októbri v Martine
Prehliadka amatérskeho divadla a umeleckého prednesu Scénická žatva sa uskutoční od 21. do 24. októbra v Martine. TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti Národného osvetového centra (NOC) Alexandra Žilavá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %