Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.05.2020 02:10

Malackí poslanci odsúhlasili opravu atletickej dráhy v parku


Sníka zdroj: (msú).


Mesto Malacky dostalo dotáciu od Slovenského atletického zväzu (SAZ) vo výške 250 tisíc eur na rekonštrukciu atletickej dráhy v Zámockom parku. Pôvodne požadovaná suma bola 400 000, avšak zväz kvôli množstvu žiadostí z celého Slovenska pridelil nižšiu sumu.


Nie je však vylúčené, že v prípade dodatočného uvoľnenia finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu, resp. ak by všetky mestá nevyčerpali pridelené dotácie, môže byť príspevok pre Malacky navýšený.

Hlavným predmetom rekonštrukcie je atletický ovál, ktorý má šírku na plnohodnotných šesť dráh a je súčasťou futbalového štadióna. Je to zároveň jediný atletický štadión v okrese so 400-metrovým bežeckým okruhom. Vzhľadom na nižšiu pridelenú sumu, než aká bola požadovaná, mesto analyzovalo možnosť prípadného zúženia rozsahu rekonštrukcie tak, aby sa znížili náklady. SAZ však naďalej trvá na celom rozsahu rekonštrukcie atletickej dráhy, vrátane sektorov pre skok do diaľky, skok do výšky, trojskok, vrh guľou, hod diskom, hod kladivom a hod oštepom. Podmienkou sú výsledné technické parametre tak, aby spĺňali nároky Medzinárodnej asociácie atletických federácií IAAF. Celkové odhadované náklady sú 766 000 eur. Finálna výška nákladov sa zreálni až vo verejnom obstarávaní.

Spolu s atletickou dráhou bude potrebné zabezpečiť aj rekonštrukciu trávnika, pretože dôjde k posunu a úprave rozmerov futbalového ihriska. Zároveň sa tým odstráni dlhodobý problém, pretože trávnik vykazuje defekty povrchu a hnilobné procesy v podzemí.

V rozprave počas rokovania mestského zastupiteľstva zaznievali prevažne kladné názory. Projekt podporili poslanci Anton Pašteka, Marian Andil, Marian Haramia a Jozef Mračna či viceprimátor Milan Ondrovič. Poslankyňa Katarína Trenčanská upozornila, že spolufinancovanie mesta považuje za veľmi vysoké s poukázaním na finančnú neistotu samospráv v dôsledku aktuálnej situácie s koronavírusom. Podľa slov primátora Juraja Říhu je podmienkou SAZ pre poskytnutie dotácie práve súhlas zastupiteľstva. Ako vysvetlil, v prípade finančných problémov môže mesto od projektu odstúpiť, avšak bola by to až najkrajnejšia možnosť.

Materiál napokon zastupiteľstvo prijalo (z 15 prítomných bolo 13 za, 1 proti a 1 sa zdržal hlasovania). Vedenie mesta tak môže pokračovať v rokovaní so SAZ.

Autor: (-lp-/-otano-)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2016
Mesto Malacky zverejnilo svoje investičné priority pre rok 2017
Prioritami Malaciek v roku 2017 budú opravy miestnych komunikácií, modernizácia verejného osvetlenia, rekonštrukcia materskej školy (MŠ) i oprava kaštieľa. Vyplýva to z návrhu rozpočtu mesta na rok 2017, ktorý samospráva zverejnila na svojom webe.
viac
20.08.2020
V Leviči pribudne 48 nových nájomných bytov
V meste Levoča na Ulici Jána Francisciho postavia dva bytové domy, v ktorých sa bude nachádzať 48 nájomných bytov. Uviedla to Lucia Babejová z útvaru hlavného kontrolóra Mestského úradu v Levoči.
viac
01.10.2020
Nová dráha potešila bežcov aj korčuliarov
Mesto Levice začalo na jar t.r. realizovať rekonštrukciu bežeckej dráhy v areáli základnej školy na Saratovskej ulici. Nielen žiaci ale aj verejnosť, ktorá využíva dráhu po vyučovaní, sa potešili novému povrchu aj rozdeleniu dráh.
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %