Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
22.04.2024 11:10

Manínsku úžinu a hrad Bystrica prepojí lávka


Snímka zdroj: FB


Dve najznámejšie turistické dominanty Považskej Bystrice - Manínsku úžinu a hrad Bystrica - prepojí lávka ponad Váh. Samospráva pokračuje v prípravných prácach, investíciu chce financovať z mimorozpočtových zdrojov.


Informovala o tom považskobystrická radnica na sociálnej sieti. "Mesto má v súčasnosti spracovanú projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie a rieši vyrovnanie práv pozemkov. Pri realizácii týchto krokov je nápomocný Urbár Považská Teplá a v prípade, že na svojom najbližšom zasadnutí schváli zriadenie vecného bremena, do konca apríla by chcel magistrát podať žiadosť o stavebné povolenie," priblížila radnica.         

Samospráva má ambíciu výstavbu lávky financovať z mimorozpočtových zdrojov. "Od roku 2023 sa na úrovni samosprávnych krajov realizuje tvorba takzvaných integrovaných územných stratégií, ktorých súčasťou sú okrem iného aj prioritné projektové zámery. Mestu sa podarilo vyrokovať, že medzi prioritami, ktoré si kraj definuje v spolupráci s jednotlivými partnermi, je ako jeden z projektov uvedená aj lávka cez Váh," spomenula radnica.

Rada partnerstva Trenčianskeho samosprávneho kraja podľa nej schválila zásobník týchto projektových zámerov a na lávku cez Váh je vyčlenená suma približne 1.525.000 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2016
Päť detských ihrísk obohatia knižné búdky
Na detských ihriskách v Považskej Bystrici pribudne päť knižných búdok. Vyrobiť ich nechá Združenie lokálpatriotov vďaka grantu Nadácie Poštovej banky prostredníctvom projektu Nápad pre tri generácie.
viac
11.09.2018
Za zbúranie starej a výstavbu novej lávky zaplatí Považská Bystrica 250-tis.eur
Považská Bystrica začne s búraním betónovej lávky pre peších ponad cestnú komunikáciu na sídlisku Rozkvet na budúci týždeň. Demontáž lávky a výstavba novej budú mesto stáť asi 250-tis. eur, práce bude samospráva financovať z vlastného rozpočtu.
viac
26.06.2020
Obyvatelia navrhnú názov česko-slovenskej lávky
Slovenské Kopčany a české Mikulčice spája od októbra minulého roka nový cyklistický most. Stavba svojou unikátnosťou zaujala aj komisiu v súťaži Stavba roka 2019. O jej oficiálnom názve rozhodnú občania.
viac
11.04.2024
Hrad Bystrica vstupuje do novej turistickej sezóny s dvomi novinkami
Prvou z nich je mobilná aplikácia Hrady 3D, druhou sklenená tabuľa, ktorá je posledným z diel projektu Okno do minulosti. Informoval o tom zastupujúci riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región Pavol Štefčík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %