Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
13.06.2022 04:15

MAS Hornohrad zaplatila obciam v okrese Poltár obnovu zastávok a parkovísk


Ilustračná snímka: (Mesto Poltár).


Rekonštrukciu autobusových zastávok a obecných parkovísk, ale tiež obstaranie osobných motorových vozidiel, podporila vlani a tento rok Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad.


MAS podporuje regionálny rozvoj samospráv a malých podnikov prostredníctvom eurofondov v meste Poltár a v ďalších 12 obciach okresu.

"V súčasnosti sa realizujú ďalšie projekty samosprávy, ktoré prispievajú k zvýšeniu kvality života vo vidieckom regióne, k rozvoju mestsko-vidieckych vzťahov a k rozvoju verejných služieb," uviedla projektová manažérka MAS Hornohrad Kamila Valkovcová.

"Realizuje sa napríklad stavba parkovísk v Cinobani, časť Katarínska Huta a Turičky, rekonštrukcia autobusovej zastávky v Mládzove, revitalizácia autobusových zastávok v Málinci, alebo obstaranie osobného automobilu na zabezpečenie terénnych a ambulantných služieb v obci Uhorské," vymenovala.

Schválené a zazmluvnené sú projekty výstavby autobusovej zastávky v Poltári, rekonštrukcia autobusovej zastávky v Hradišti a autobusová zastávka v obci Uhorské. "Uvedené projekty sú financované z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a sú zamerané na oblasť zvyšovania bezpečnosti a dostupnosti sídiel a terénne a ambulantné služby," pripomenula Valkovcová.

MAS Hornohrad podporí prostredníctvom projektov okrem samosprávy aj existujúce malé podniky, živnostníkov a poľnohospodárske podniky, ale tiež zakladanie nových podnikov. "Finančné prostriedky je možné získať prostredníctvom predloženia žiadostí o nenávratný finančný príspevok na základe výziev MAS, ktoré sú zamerané na viaceré oblasti. Hlavným cieľom je dosiahnuť rozvoj miestnych podnikateľských subjektov a zlepšiť ich konkurencieschopnosť," dodáva projektová manažérka.

MAS Hornohrad získala štatút miestnej akčnej skupiny v roku 2017. Na prerozdelenie pre vyhlásené programy má k dispozícii sumu 1,75 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
MŽP vyhlásilo výzvu zameranú na triedený zber
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo výzvu pre najmenej rozvinuté okresy so zameraním na triedený zber. K dispozícii je pre nich 25 miliónov eur.
viac
07.12.2020
Konferencia Regionálna značka MAS
Podpora lokálnych výrobcov, rozvoj cestovného ruchu i finančný príjem – to všetko prináša regionálna značka.
viac
11.02.2022
V okrese Poltár pribúdajú nové zastávky a parkoviská podporené MAS Hornohrad
Rekonštrukciu autobusových zastávok či obecných parkovísk podporila v uplynulých mesiacoch na základe aktuálne otvorenej výzvy Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad. MAS podporuje regionálny rozvoj samospráv a malých podnikov prostredníctvom eurofondov v meste Poltár a v ďalších 12 obciach okresu.
viac
11.06.2022
Poltár získal 75-tis. eur od MAS Hornohrad na modernizáciu autobusových zastávok
Mesto Poltár získalo dotáciu takmer 75.000 eur od Miestnej akčnej skupiny (MAS) Hornohrad na rekonštrukciu svojich autobusových zastávok. Modernizáciou prejde celkom päť zastávok, ktoré už boli v nevyhovujúcom stave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %