Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.11.2019 05:10

MAS Kopaničiarsky región vypísala výzvu na udelenie regionálnej značky


Občianske združenie Kopaničiarsky región - miestna akčná skupina (MAS) - logo


Občianske združenie (OZ) Kopaničiarsky región - miestna akčná skupina (MAS) vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o udelenie značky „Kopanice regionálny produkt“. TASR informoval projektový manažér MAS Peter Nemček.


Cieľom značky je podpora miestnych výrobcov, producentov a poskytovateľov služieb, ktorí vytvárajú a podporujú tradičné hodnoty. "Zámerom regionálneho značenia je preto stimulovanie a podpora miestnej ekonomiky, zvýšenie odbytu miestnych vysoko kvalitných výrobkov a služieb, zachovanie a udržanie tradícií, kultúrnych hodnôt územia, charakteru vidieckej krajiny a podpora využívania miestnych zdrojov, potenciálu a surovín," uviedol pre TASR projektový manažér.       

Značka je určená pre výrobcov, producentov a poskytovateľov služieb z regiónu. "Ide o obce a mestá Brestovec, Brezová pod Bradlom, Bukovec, Bzince pod Javorinou, Hrachovište, Hrašné, Chvojnica, Jablonka, Kostolné, Košariská, Krajné, Lubina, Myjava, Podbranč, Podkylava, Polianka, Poriadie, Prašník, Priepasné, Rudník, Sobotište, Stará Myjava, Stará Turá, Vaďovce, Višňové a Vrbovce, z ktorých záujemcovia môžu predkladať žiadosti," doplnil Nemček.       

Regionálna značka sa udeľuje na produkty, výrobky, ubytovacie a stravovacie služby v cestovnom ruchu či služby súvisiace so spracovaním regionálnej poľnohospodárskej produkcie. "Musia spĺňať certifikačné kritériá, ktoré garantujú pôvod v regióne a predovšetkým kvalitu. Momentálne je držiteľom značky 17 produktov a služieb," informoval Nemček. Ako ďalej doplnil, produkty a služby môžu uchádzači o udelenie značky prihlasovať do 22. novembra v priestoroch OZ Kopaničiarsky región na Myjave.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2017
Odborníci o rozvoji vidieka
Bratislavský samosprávny kraj a Regionálna anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj zorganizovali v poradí tretiu Konferenciu rozvoja vidieka Bratislavského kraja 2017. Bola určená najmä pre prijímateľov z oblasti vidieka a konala sa 23. novembra v hoteli na Seneckých jazerách.
viac
01.08.2020
Pribudlo jedenásť nových držiteľov regionálnej značky kvality
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie oficiálne odovzdala certifikáty druhým držiteľom regionálnej značky – Regionálny produkt Horehronie.
viac
07.12.2020
Konferencia Regionálna značka MAS
Podpora lokálnych výrobcov, rozvoj cestovného ruchu i finančný príjem – to všetko prináša regionálna značka.
viac
26.02.2021
Prvá regionálna značka na východe Slovenska
Už budúci týždeň pribudne na Slovensku nová regionálna značka – Horný Šariš. V pondelok 1. marca bude na sociálnej sieti Facebook streamované slávnostné predstavenie loga novej regionálnej značky, ktorá je, mimochodom, prvá na východnom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %