Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.10.2019 01:10

Maškrty zo zabíjačky v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka


Ilustračný výrez plagátu


Ak vám prišla v októbri chuť na zabíjačkové špeciality, pozývame Vás do Skanzenu Vychylovka – Nová Bystrica v nedeľu 13. októbra 2019 na ochutnávku tradičných jedál zo zabíjačky.


Tradičným zimným kulinárskym zážitkom u nás je rozhodne zabíjačka. Zabíjačka bývala na kysuckej dedine vždy príležitosťou na veľké rodinné stretnutia. Už krátko po dušičkách, keď sa trochu ochladilo, začínalo obdobie zabíjačiek. Vrcholili najneskôr týždeň pred Vianocami, aby mali gazdovia dostatok času na zaúdenie klobás. Tie nesmeli na vianočnom stole hojnosti chýbať.

Pre maškrtné jazyky bude pripravená zabíjačková kapustnica a rôzne špeciality. Celé podujatie spríjemní a okorení od 13. 00 hod. Ľudová hudba Romana Capeka z Skalitého. Pokiaľ bude priaznivé počasie, môže si vychutnať jazdu Historickou lesnou úvraťovou železnicou, drezinou alebo si spríjemniť deň prechádzkou po jesennom skanzene.

Peknú jesennú nedeľu vám praje Kysucké múzeum v Čadci a Žilinský samosprávny kraj.

 

 

 

Autor: Darina Hnidková, Kysucké múzeum v Čadci


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2019
Deň železnice v Skanzene Vychylovka – Nová Bystrica
Veľkým lákadlom pre turistov je Historická lesná úvraťová železnica - HLÚŽ.
viac
04.07.2019
Štvrtý ročník podujatia Chovateľský deň v skanzene vo Vychylovke
V poradí štvrtý ročník prezentačnej výstavy našich národných plemien hospodárskych zvierat sa bude konať v nedeľu 14. júla v skanzene Vychylovka, Nová Bystrica. Nejde však len o výstavu, ale celodenné tematické podujatie.
viac
08.08.2019
Dožinky na Kysuciach v Skanzene Nová Bystrica - Vychylovka
Prišiel čas, keď aj na Kysuciach nastalo obdobie zberu úrodu z polí a prípravy na tuhú zimu. Pri tejto príležitosti Kysucké múzeum v Čadci pripravilo návštevníkom Skanzenu Vychylovka – Nová Bystrica podujatie, ktoré im pripomenie čas dožiniek na Kysuciach.
viac
30.08.2019
Remeslo má zlaté dno – kováčstvo
Skanzen Vychylovka – Nová Bystrica je posiaty drevenicami hlavne zo zátopovej oblasti Riečnica a Harvelka. Medzi ne patrí aj Kováčska vyhňa v usadlosti Do Poništa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %