Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
04.04.2022 12:35

Medzi Leopoldovom a Hlohovcom začnú premávať ranné a nočné vlakové spoje


Ilustračná snímka: (tasr).


Trnavský samosprávny kraj zabezpečil pridanie ranných a večerných vlakových spojov medzi Leopoldovom a Hlohovcom nad rámec aktuálne platného grafikonu.


Zareagoval tak na požiadavky obyvateľov dochádzajúcich do práce počas kompletnej uzávery cestného mosta cez rieku Váh v Hlohovci. Informoval o tom predseda kraja Jozef Viskupič.

Dodatočné spoje, ktoré budú premávať od 4. apríla predbežne do 20. októbra 2022, objednal kraj u Železničnej spoločnosti Slovensko. Samospráva zaplatí za výkony viac ako 35 000 eur z vlastného rozpočtu.

Uzavretie hlohoveckého mosta v stredu 30. marca prišlo v záujme zachovania bezpečnosti a zdravia o tri týždne skôr, ako bolo pôvodne plánované. „Do praxe sme uviedli upravené cestovné poriadky prímestskej autobusovej dopravy, vďaka ktorým sa cestujúci dostanú aj na železničné stanice. Vlakové spojenia medzi Hlohovcom a Leopoldovom sú v aktuálnom grafikone výrazne posilnené. Objednali sme ďalšie vlaky, a to skoro ráno a neskoro večer. Týmto krokom sme vyšli v ústrety zamestnancom, ktorí pracujú na zmeny,“ zhodnotil opatrenia Viskupič.

V rámci posilnených spojov v Hlohovci premáva aj kyvadlová doprava v úseku medzi železničnou a autobusovou stanicou po Hlohovú ulicu v centre mesta.

Ranný pridaný spoj bude odchádzať z Leopoldova o 3.40 h s príchodom do Hlohovca o 3.46 h. Vlak následne zo stanice v Hlohovci odíde o 3.52 h a do Leopoldova príde o 3.58 h. Uvedené spoje budú premávať denne, teda aj počas pracovných dní, víkendov a voľných dní.

Vlakový spoj, ktorý bude pridaný večer, bude mať pravidelný odchod z Leopoldova o 22.20 h s príchodom do Hlohovca o 22.26 h. Vlak z hlohoveckej stanice odíde o 22.35 h s pravidelným príchodom do Leopoldova o 22.41 h. Obidva spoje budú premávať počas pracovných dní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2020
J. Viskupič: Sme o krok bližšie k rekonštrukcii mosta v Hlohovci
Trnavský samosprávny kraj 4. decembra 2020 spustil transparentné verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa, ktorý zrekonštruuje cestný most cez rieku Váh v Hlohovci. Práce by mali začať na jar budúceho roka, pričom potrvajú jeden a pol roka.
viac
13.02.2021
SÚC začala prípravné práce pred rekonštrukciou mosta v Hlohovci
V meste Hlohovec sa začali prípravné práce pred rekonštrukciou mosta. Informovala o tom Správa a údržba ciest (SÚC) Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na webovej stránke.
viac
29.01.2022
Oprava mosta ovplyvní život mesta na pol roka, hovorí primátor M. Kollár
Úplné vylúčenie dopravy cez most vedúci ponad rieku Váh, ktorý je hlavnou prístupovou cestou do mesta Hlohovec v smere od Trnavy, bude na dobu šiestich mesiacov pre Hlohovčanov znamenať zásadný zásah do života v meste.
viac
25.03.2022
Trnavský kraj i mesto Hlohovec prijmú stážistov na svoje úrady
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spustil platený stážový a mentoringový program s názvom Mladí na úrade, v rámci ktorého vytvára príležitosť pre vysokoškolákov na získanie praxe a pracovných návykov už počas štúdia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %