Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.05.2022 01:30

Medzinárodný folklórny festival predstavil program


Snímka zdroj: (MsÚ Myjava).


Po dvoch rokoch sa Medzinárodný folklórny festival MYJAVA uskutoční bez obmedzení v termíne 15. až 19. júna. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.


Predohrou k hlavným programom 62. ročníka festivalu bude otvorenie výstavy s názvom Sedemdesiat sukieň mala v SNM - Múzeu Slovenských národných rád v Myjave. To je naplánované na stredu 15. júna. "Pôjde o výstavu zo zbierkového fondu Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne, ktorá návštevníkom predstaví tradičný i moderný prístup k slovenskému folklóru prostredníctvom súčasného umenia," informoval hovorca.

Samotný program festivalu otvorí v piatok program Veľký svet malým ľuďom, ktorý je určený žiakom základných a stredných škôl. Sobota sa začne Jarmekom pot mijafskú vežu na Námestí M. R. Štefánika. "Hlavné programy v amfiteátri sa v prvý víkendový deň začnú krátko po 16.00 h premietaním regionálneho programu zo Záhoria s názvom Staraua sa maci má, de mi Pán Búh místa dá," uviedol Hrin.

Posledný festivalový deň sa začne o 10.00 h misijnými bohoslužbami. "Záverečný galaprogram s názvom Kopaničiari bude venovaný výročiam myjavských súborov. Na pódiu sa predstavia Detský folklórny súbor Kopaničiarik, Folklórny súbor Kopaničiar, Folklórny súbor Kopa a Folklórna skupina Kýčer z Turej Lúky," informoval hovorca podujatia.

Ako doplnil, počas festivalu bude možné ako po iné roky prespať v športovej hale. Bližšie informácie o festivale sú dostupné www.mffmyjava.sk. Festival sa uskutoční s podporou Fondu na podporu umenia a Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2022
Festival Kopanice v kroji predstaví ľudový odev obyvateľov kopaníc
Festival kopaničiarskeho regiónu Kopanice v kroji v tomto roku predstaví ľudový odev krajnianskych a myjavských kopaníc. Uskutoční sa v Košariskách pri Myjave počas víkendu 9. a 10. júla.
viac
17.08.2022
Na festivale v Múzeu kysuckej dediny sa predstavia slovenskí a českí folkloristi
Na folklórnom festivale Jánošík & Ondráš Folk Fest v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke sa v sobotu (20. 8.) a v nedeľu (21. 8.) predstavia slovenskí a českí folkloristi. Informovala o tom hovorkyňa Kysuckého múzea v Čadci Miroslava Jančulová.
viac
19.08.2022
Trnavská brána bude milovníkom folklóru otvorená od piatka do nedele
Program Otvárajte sa, trnafské brány odštartuje dnes - v piatok večer - 21. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Trnavská brána. Do nedele (21. 8.) prinesie stretnutia so slovenským folklórom v rôznych jeho podobách.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %