Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.10.2022 10:35

Medzinárodný vyšehradský fond spustil výzvu na podporu mobility mládeže


Ilustračná snímka.


Medzinárodný vyšehradský fond (MVF) otvoril grantovú výzvu V4 Gen na podporu projektov krátkodobej mobility mládeže.


Cieľom výzvy na predkladanie návrhov malých grantov je podporovať demokratické hodnoty, občiansku participáciu a cezhraničnú spoluprácu medzi mladými ľuďmi vo veku od 12 do 30 rokov. Informuje o tom na svojom webe Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Žiadateľom o grant môže byť právnická osoba z krajín V4 s relevantnými skúsenosťami v oblasti práce s mládežou. Hlavným cieľom MVF je podporovať úzku spoluprácu organizácií občianskej spoločnosti Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska, jeho aktivity však siahajú aj na západný Balkán a do krajín východného partnerstva. "Sme pripravení podporiť aktivity zamerané na mládež v našom regióne, ktoré napĺňajú princípy inklúzie mladých z rôznych skupín, vzdelávania a osobného rozvoja, ako aj cezhraničnej spolupráce a získavania nových kontaktov," povedal výkonný riaditeľ MVF Petr Mareš.

"Rozhodli sme sa vytvoriť nový grantový program so silným dôrazom na mládež, ktorá práve teraz potrebuje spoznávať dobro v ľuďoch z iných krajín, rozvíjať svoje pohľady a názory v dialógu s inými a aj takto sa neformálne vzdelávať," poznamenal Mareš. Záujemcov vyzval, aby sa na nich so svojím projektovým nápadom obrátili a následne im pomôžu podať prihlášku do 15. novembra, respektíve v ďalších kolách.

Počas svojho 22-ročného pôsobenia MVF financoval viac ako 6000 projektov a podporil takmer 2500 individuálnych štipendií v celkovej hodnote takmer 110 miliónov eur. Vďaka mimoriadnej výzve na pomoc ľuďom z Ukrajiny "Visegrad 4 Ukraine" MVF v tomto roku podporil 72 organizácií v celkovej výške jeden milión eur.

MVF je medzinárodnou organizáciou so sídlom v Bratislave s ročným rozpočtom desať miliónov eur. Granty, štipendiá a rezidenčné programy slúžia na podporu spoločných kultúrnych, vedeckých a vzdelávacích projektov či výmenných pobytov pre mládež.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2016
Na žiadanie grantu z Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne
Na podanie žiadosti o grant Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne. Neziskové organizácie môžu požiadať o podporu svojich projektov do 15. decembra.
viac
12.06.2020
Medzinárodný vyšehradský fond podporil približne 6000 projektov
Medzinárodný vyšehradský fond (MVF) podporil približne 6000 projektov v krajinách V4, Východného partnerstva a západného Balkánu sumou takmer 96 miliónov eur.
viac
02.02.2021
Do modernizácie športovísk chce TSK investovať viac ako 1,7 milióna eur
Viac ako 1,7 milióna eur chce Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investovať do budovania a modernizácie športovísk. Investíciu schválili na svojom minulotýždňovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
02.04.2022
Branislav Tréger na zasadnutí Fondu na podporu športu
Jubilejného 30. zasadnutia správnej rady Fondu na podporu športu (FNPŠ), ktoré zvolal a viedol jej predseda Ladislav Kližan, sa zúčastnil aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %