Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.05.2017 12:01

Memorandum podporuje Program rozvoja vidieka a miestne akčné skupiny


Memorandum podpísali zľava: Michal Sýkora, predseda ZMOS, Robert Fico, predseda vlády SR a Gabriela Matečná, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.


Združenie miest a obcí Slovenska v 9. mája rokovalo s predsedom vlády SR R. Ficom a ďalšími členmi kabinetu. Po rokovaní predstaviteľov ZMOS s predsedom vlády SR a členmi vlády SR podpísali memorandum medzi vládou SR, Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a ZMOS.


Cieľom memoranda je spoločne formulovať kroky smerujúce k realizácii opatrení na podporu rozvoja jednotlivých regiónov Slovenska v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu, Programu rozvoja vidieka a ich finančných a vecných nástrojov. Memorandum dáva odpoveď na otázky, ktoré boli na rôzne orgány vlády aj ZMOS adresované zo strany obcí počas stagnácie PRV a LEADER /CLLD. Prijaté memorandum tak napĺňa závery 27. snemu ZMOS, ktorý prijal úlohu zabezpečiť také opatrenia v rámci prístupu Leader/CLLD v Programe rozvoja vidieka 2014 - 2020, aby bol podporený čo najväčší počet stratégií  miestnych akčných skupín, s čo najširším pokrytím územia Slovenskej republiky, pri zabezpečení navýšenia finančných prostriedkov. Zároveň stanovuje jasný, vecný, časový a finančný rámec, smerujúci k tomu, aby došlo k úspešnému čerpaniu finančných prostriedkov v rámci príslušných opatrení Programu rozvoja vidieka SR, týkajúcich sa obcí.

Autor: Michal SÝKORA, predseda ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2017
Odborná konferencia k bývaniu marginalizovaných komunít
Združenie miest a obcí Slovenska organizuje odbornú konferenciu k problematike bývania v podmienkach marginalizovaných komunít. Podujatie je súčasťou aktivít združenia v rámci projektu Centrum sociálneho dialógu II., ktorý má za cieľ prinášať riešenia formou štruktúrovaného dialógu.
viac
24.10.2017
ZMOS organizuje školenie k pravidlám legislatívneho procesu
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pripravuje školenie v rámci národného projektu Centrum sociálneho dialógu II. venované pravidlám legislatívneho procesu ako predpokladu úspešnosti sociálneho dialógu v podmienkach ZMOS.
viac
06.02.2020
Rokovala Rada Združenia miest a obcí Slovenska
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na stredu 5. februára 2020 v poradí 8. rokovanie Rady ZMOS. Členovia Rady ZMOS sa venovali aktuálnym témam z hľadiska dopadov na samosprávy a vnútorným aktivitám ZMOS.
viac
02.11.2023
Chceme naplniť podpísané memorandá
Združenie miest a obcí Slovenska sa obrátilo listom na ministrov rezortov a predsedov výborov NR SR so žiadosťou o stretnutie, aby im pripomenulo a podrobnejšie ich oboznámilo s prioritami združenia, ktoré schválil májový snem ZMOS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %