Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.10.2020 04:30

Mení sa režim cestovných poriadkov prímestskej autobusovej dopravy


Snímka zdroj: (žsk).


Počas najbližších týždňov budú prímestské autobusy v Žilinskom kraji jazdiť v obmedzenom režime. Dôvodom sú mimoriadne prázdniny stanovené ministerstvom školstva ako i platný zákaz vychádzania v rámci "čiastočného lockdownu".


S platnosťou od piatku 30. októbra bude prímestská autobusová doprava v Žilinskom kraji prevádzkovaná v obmedzenom režime.  „Vo veľmi podobnom režime sme išli už počas prvej vlny pandémie. Prázdninový režim bude doplnený o autobusové spoje tak, aby bolo zabezpečené dochádzanie zamestnancov do práce a žiakov aj zamestnancov do materských a základných škôl,” uviedla županka Erika Jurinová.  

Táto zmena bude platná do  12. decembra 2020, čiže do generálnej zmeny cestovných poriadkov. „V prípade, že by do tohto dátumu došlo k uvoľňovaniu opatrení, tak samozrejme režim prevádzkovania prímestskej autobusovej dopravy prehodnotíme a prispôsobíme sa situácii. Zároveň platí, že počas obmedzeného režimu budeme situáciu sledovať a prehodnocovať a budeme brať do úvahy aj  aktuálne požiadavky cestujúcej verejnosti,” uzavrela županka.  

Žilinská župa zároveň ubezpečuje cestujúcich, aby sa v prípade potreby nebáli využívať prímestskú autobusovú dopravu, nakoľko krajské autobusy sú pravidelne dezinfikované a  doteraz v nich nebol nezaznamenaný ani jeden prípad nákazy COVID-19. Vodiči v autobusoch sú chránení dezinfekciou a ochranným rúškom. Žilinská župa darovala svojim zmluvným dopravcom ochranné rúška v celkovom počte osemtisíc kusov, ktoré získala darom od spoločnosti SanaClis, s.r.o.

Autor: (Martina REMENCOVÁ, hovorkyňa kancelárie predsedníčky ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
Od 2. apríla budú v BBSK autobusy premávať v režime Sobota Plus
Autobusové linky prímestskej autobusovej dopravy, ktoré prevádzkuje SAD Zvolen a SAD Lučenec, budú v Banskobystrickom kraji premávať od štvrtka 2. apríla v upravenom režime Sobota Plus. Zredukovanie počtu spojov patrí k ďalším opatreniam pred šírením nového koronavírusu.
viac
22.04.2020
Bratislavská župa zvýšila počet spojov v pracovné dni
Na základe zvýšeného počtu cestujúcich za posledné dva týždne a takisto požiadaviek cestujúcich zaviedol Bratislavský samosprávny kraj špeciálny režim v prímestskej autobusovej doprave. V platnosti je od nedele 19. 4. 2020.  
viac
09.05.2020
Od pondelka budú prímestské autobusy v TTSK jazdiť v prázdninovom režime
Cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v trnavskej župe čaká od budúceho týždňa zmena. Autobusy budú od pondelka 11. mája 2020 jazdiť v režime školských prázdnin.
viac
29.10.2020
Od 1. novembra budú prímestské spoje premávať v rozšírenom prázdninovom režime
Aktuálne platné protipandemické opatrenia zapríčinili pokles počtu cestujúcich v prímestských autobusoch približne o štvrtinu. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto od nedele 1. novembra pristupuje k úprave cestovných poriadkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %