Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.06.2021 10:20

Mestá apelujú na efektívnejšiu a jednotnú komunikáciu pri očkovacej kampani


Ilustračná snímka: (tasr).


Mestá sú pripravené zapojiť sa do aktivít, ktoré majú predísť 3. vlne pandémie v súvislosti s variantom Delta, ktorý, podľa odborníkov, šíria najmä deti a mladí ľudia do 20 rokov prichádzajúci z Veľkej Británie, či ľudia, ktorí sa zúčastňujú športových zápasov.


V tejto súvislosti mestá žiadajú vládu o progresívnejšiu komunikáciu a zrozumiteľnú očkovaciu kampaň, ktorá pomôže zabezpečiť lepšiu ochranu zdravia čo najväčšej skupiny obyvateľov Slovenska. Zhodli sa na tom zástupcovia členských miest na včerajšom prezídiu Únie miest Slovenska (ÚMS).

Mestá sú pripravené využiť regionálne médiá pre podporu komunikácie očkovacej kampane. Avšak na to, aby bola táto iniciatívna snaha miest efektívna, potrebujú mať aktuálne a jednotné informácie čo a ako komunikovať. ÚMS preto požiadala Ministerstvo zdravotníctva o dodanie týchto informácii, ktoré môžu mestá využiť pre podporu očkovacej kampane na regionálnej úrovni.

Richard Rybníček, prezident ÚMS: „Prioritou primátoriek a primátorov je ochrana zdravia a života našich obyvateľov. Podľa aktuálny informácii od odborníkov to vyzerá tak, že sa musíme pripraviť na opätovné zhoršenie situácie. Preto by sme mali vyvinúť maximálne úsilie v tom, aby sme dosiahli čo najvyššiu mieru zaočkovania a znížili tým riziko, že sa zopakuje podobný scenár, ako minulý rok. To si nikto z nás nepraje.“

ÚMS tiež požiada splnomocnenkyňu vlády pre rómske komunity, aby sa spoločne so zástupcami ÚMS zúčastňovala zasadnutia Ústredného krízového štábu, nakoľko obyvatelia rómskych osád patria stále medzi rizikovú cieľovú skupinu s mimoriadne nízkou zaočkovanosťou. ÚMS bude svoj postup v očkovacej kampani koordinovať aj so zástupcami ZMOS.

Autor: (Daniela PIRŠELOVÁ, hovorkyňa ÚMS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2021
Stanovisko Únie miest Slovenska ku skríningovému testovaniu
Únia miest Slovenska (ÚMS) žiada predsedu vlády, aby urýchlene zvolal konzílium odborníkov, aj za účasti predstaviteľov samosprávy.
viac
28.01.2021
Štát neberie mestá a samosprávy ako relevantných partnerov
Únia miest Slovenska (ÚMS)je sklamaná z priebehu a výsledku stredajšieho rokovania ústredného krízového štábu. Súčasnú situáciu považuje za mimoriadne nejasnú a frustrujúcu.
viac
16.04.2021
Vyhlásenie ÚMS k opätovnému vzniku školského úradu na úrovni kraja
Únia miest Slovenska (ÚMS) podporuje rozhodnutie Vlády SR, ktorá na návrh ministra školstva, schválila opätovný vznik školského úradu na úrovni kraja.
viac
14.07.2021
Stanovisko Únie miest Slovenska k aktuálnej očkovacej stratégii
Únia miest Slovenska (ÚMS) víta rozšírenie dostupnosti očkovania otvorením možnosti očkovania aj nezaregistrovaným občanom a aj zvýšením počtu mobilných očkovacích tímov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %