Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
15.04.2020 07:30

Mestá na hornom Zemplíne spúšťajú svoje mobilné aplikácie


Ilustračná snímka: (tasr).


S cieľom lepšej informovanosti verejnosti spustili mestá Humenné, Vranov nad Topľou a Medzilaborce mobilné informačné služby formou aplikácií. Samosprávy o tom informujú na svojich internetových stránkach.


„Jej cieľom je zefektívniť komunikáciu s mestským úradom, zlepšiť prísun informácií pre Humenčanov, aby hneď vedeli, čo dôležité sa v ich meste deje,” informuje o novej službe najväčšia hornozemplínska samospráva s tým, že v aplikácii sa obyvatelia Humenného v predstihu dozvedia napríklad o odstávke teplej vody alebo prerušení elektrickej energie. Súčasťou mobilnej aplikácie pre Humenčanov je okrem priebežne uverejňovaných aktualít či pripravovaných podujatí aj "susedský bazár", používateľ sa tiež vie dostať na internetovú stránku mesta alebo na stránku mesta na sociálnej sieti.      

Samospráva mesta Vranov nad Topľou prezentuje svoju novú aplikáciu ako náhradu za mestský rozhlas. „Aplikácia zhromažďuje všetky informácie o dianí v meste a združuje všetky doterajšie komunikačné kanály, ktoré mesto využíva v komunikácii s občanmi,” informuje mesto. Vranovčania si tak v aplikácii nájdu webové sídlo mesta, mestskú stránku na sociálnych sieťach a v online databáze videí, ako aj dôležité telefónne kontakty na mestský úrad a ďalšie inštitúcie v meste. Majú možnosť si tiež zvoliť mestskú časť, pre ktorú chcú dostávať upozornenia. Ako vranovská samospráva uzatvára, mesto plánuje do budúcna túto aplikáciu ďalej vylepšovať a dopĺňať.      

Obyvatelia mesta Medzilaborce môžu v rámci aplikácie okrem získavania informácií o aktuálnom dianí v meste či kontaktov na pracovníkov mestského úradu zasielať informácie o meste a jeho histórii formou SMS správy. Ako vyplýva z informácií zverejnených na stránke mesta, medzilaborská aplikácia tiež umožňuje získať prehľad o kultúrno-spoločenských a športových podujatiach v celom regióne, informuje o ponukách práce, inzercii, firmách a ich službách a prináša i spravodajstvo z domova a zo sveta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
23.04.2020
Radnica spustila vlastnú mobilnú aplikáciu ku koronakríze
Vlastnú mobilnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej bude informovať o nových opatreniach súvisiacich s novým koronavírusom, spustilo v stredu mesto Trnava. Priradilo ju podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej k svojim doterajším informačným kanálom.
viac
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
29.01.2021
Samospráva začala komunikovať s obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu
Samospráva kúpeľného mesta Bojnice začala komunikovať so svojimi obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu. Koncept aplikácie SOM - správy o meste im môže nahradiť miestny rozhlas, noviny či SMS správy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %