Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.11.2020 08:30

Mestá zvládli druhé kolo celoplošného testovania úspešne


Snímka z testovania v Bratislave.


Únia miest Slovenska, po online stretnutí s členskými mestami, môže skonštatovať, že druhé kolo celoplošného testovania, ktoré sa týkalo už len vybraných červených okresov, dopadlo úspešne.


Mestá vynaložili maximálne úsilie a veľmi pozitívne hodnotia spoluprácu všetkých zaangažovaných tímov a zložiek. Druhé kolo plošného testovania zároveň ukázalo, že pri dobrej komunikácii, včasných informáciách a skoordinovanej spolupráci so štátom, dokážu mestá zvládnuť krízovú situáciu s maximálnym nasadením úspešne a bezpečne.

Prezident ÚMS Richard Rybníček: „Mestá odviedli, aj počas druhého kola celoplošného testovania, skvelú prácu, za čo im patrí aj moje úprimné poďakovanie. Opäť sa len potvrdil fakt, že mestá, stojace v prvej línii, dokážu zabojovať a ochrániť svojich obyvateľov v čase krízy najefektívnejšie.“

O ďalšom postupe, teda o tom, či a ako by mohlo vyzerať prípadné ďalšie testovanie, rozhodne ústredný krízový štáb, kde má ÚMS svoje zastúpenie. Kľúčovou otázkou miest bude termín a spôsob, ako by bolo zabezpečené prípadné ďalšie kolo testovania, ako aj to, kedy budú mať mestá informácie o výsledkoch z druhého kola celoplošného testovania. ÚMS bude rešpektovať rozhodnutie odborníkov, bude však trvať na tom, aby boli vopred stanovené jasné a férové podmienky a postup. Mestá budú naďalej maximálne súčinné a urobia všetko, čo bude v ich možnostiach rovnako, ako doteraz.

Autor: (Daniela PIRŠELOVÁ, hovorkyňa ÚMS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2020
Mestá sú frustrované. Nemajú informácie
Únia miest Slovenska po spoločnom rokovaní členských miest musí konštatovať, že aj napriek maximálnemu spoločnému úsiliu je proces prípravy na celoplošné testovanie obyvateľstva z objektívnych príčin nerealizovateľný.
viac
02.11.2020
M.Kollár: Ak treba ďalšie testovanie, štát to zvládne i bez samospráv
Ak treba ďalšie plošné testovanie, štát to zvládne aj bez samospráv. Myslí si to primátor Hlohovca a viceprezident Únie miest Slovenska (ÚMS) Miroslav Kollár, ktorý je aj poslancom parlamentu za stranu Za ľudí.
viac
09.11.2020
Samosprávy náročné úlohy pri testovaní zvládli
Slovenské mestá a obce náročné úlohy, ktoré boli potrebné pre zabezpečenie celoplošného testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19, zvládli. Po druhom kole celoplošného testovania, ktoré sa realizovalo počas uplynulého víkendu to skonštatoval predseda ZMOS B. Tréger.
viac
26.01.2021
Stanovisko Únie miest Slovenska ku skríningovému testovaniu
Únia miest Slovenska (ÚMS) žiada predsedu vlády, aby urýchlene zvolal konzílium odborníkov, aj za účasti predstaviteľov samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %