Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
16.03.2021 10:40

Mesto Bojnice vyhlásilo súťaž na výstavbu telocvične v areáli školy


Ilustračná snímka: (tasr).


Bojnická samospráva vyhlásila súťaž na vybudovanie telocvične v areáli miestnej základnej školy. Novostavba by mala stáť približne 1,7 milióna eur, časť financií na ňu chce získať z Fondu na podporu športu.


Jednopodlažná športová telocvičňa so zázemím bude slúžiť pre miestnu základnú školu s materskou školou a športové kluby, prevádzkovo bude prepojená so šatňami hádzanárskeho klubu, priblížilo mesto vo vestníku verejného obstarávania.

Náklady na vybudovanie objektu odhadla samospráva na 1 464 636,73 eura bez dane z pridanej hodnoty, lehotu na predkladanie ponúk určila do 1. apríla. Kritériom pre výber víťaza súťaže bude najnižšia ponúknutá cena.

Výstavba objektu vyvolala v meste polemiku, s projektom v navrhovanom rozsahu nesúhlasí vedenie, ako ani architekt mesta. Podľa samosprávy je problémom vysoká cena, chýbajúca dopravná infraštruktúra a objekt má podľa nej skôr účel športovej haly. Architekt Miloslav Šimánek zámer zase označil za väčší, ako sú potreby školy. Časť mestských poslancov výstavbu telocvične odôvodňuje nedostatočným zázemím pre žiakov, ako i zriadením športových tried, pričom športovisko podľa nich plánuje vybudovať mesto dlhodobo.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2017
Žiaci sa môžu zapojiť do súťaží Zelený svet a Múdra príroda 2017
Ministerstvo životného prostredia vyhlásilo 22. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže, ktorej cieľom je vštepovať chlapcom a dievčatám vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave.
viac
03.11.2017
Zvolen chce stavať na školských ihriskách atletické dráhy
Mesto Zvolen chce v priebehu niekoľkých rokov postaviť pri svojich základných školách nové bežecké dráhy či dokonca celé atletické areály. Zámer schválili na poslednom rokovaní zastupiteľstva mestskí poslanci.
viac
18.04.2020
Bojnická samospráva chce zabezpečiť rekonštrukciu MŠ v Dubnici
Bojnická samospráva plánuje zabezpečiť rekonštrukciu budovy v miestnej časti Dubnica pre potreby materskej školy (MŠ). V jej blízkosti chce vybudovať i detské ihrisko. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž, výzvu na predkladanie ponúk zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.
viac
16.11.2020
BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu
Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %