Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
11.03.2021 11:25

Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.


Ako vyplýva z dôvodovej správy schváleného materiálu, jestvujúci športový areál na Laboreckej ulici na Sídlisku III využívajú žiaci základnej školy a široká športová verejnosť. „Športové plochy sú aktívne využívané, avšak ich vek a absencia multifunkčných športových plôch si vyžaduje komplexnú rekonštrukciu,” ozrejmuje dokument.

V rámci plánovaného projektu uvažuje mesto s realizáciou multifunkčného a hokejbalového ihriska, 200 metrov dlhej oválnej bežeckej dráhy a tiež s osvetlením areálu.

„Predpokladané celkové náklady projektu predstavujú 183 340 eur,” uvádza dôvodová správa s tým, že výška dotácie, o ktorú sa bude mesto uchádzať, predstavuje polovicu z tejto sumy, druhú polovicu a prípadné neoprávnené výdavky bude samospráva financovať z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
02.03.2017
Eurofondy oživia ďalšiu časť bohatej histórie župy
V rámci programu európskych projektov slovensko-poľskej spolupráce schválil monitorovací výbor INTERREG štyri podané žiadosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
23.12.2020
Cyklochodník má spojiť centrum mesta s oddychovou zónou Hubková
Zvýšiť podiel nemotorovej dopravy na území mesta Humenné má za cieľ projekt rekonštrukcie cyklochodníka a jeho predĺženia do prímestskej rekreačnej oblasti Hubková.
viac
16.06.2021
Športový areál v priestoroch školy mesto kompletne obnoví
Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu (12. 6.) ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače. Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %