Nedeľa 16.06.2024
Dnes má meniny 
Blanka, Bianka
°C
22.05.2024 11:10

Mesto chce v júni rozšíriť PAAS o Trávniky v Ružinove


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


Hlavné mesto plánuje v druhej polovici júna spustiť ďalšiu novú zónu regulovaného parkovania v bratislavskom Ružinove, a to zónu RU3 - Trávniky. Zóna by mala byť do systému regulovaného parkovania PAAS zaradená 19. júna.


Zároveň už bola spustená registrácia do systému. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.         

"Po tomto dátume bude možné v zóne parkovať už len s platnou parkovacou kartou PAAS alebo po úhrade hodinového parkovného," pripomína magistrát.         

Lokalita Trávniky je ohraničená ulicami Ružinovská, Tomášikova, Prievozská a Bajkalská. Spoplatnená bude, rovnako ako susedná lokalita Štrkovec, v čase od 12.00 do 24.00 h cez pracovné dni hodinovou sadzbou 1,50 eura na hodinu. Parkovacie karty, o ktoré rezidenti požiadajú, budú platné v oboch lokalitách zóny RU3, teda v lokalite Štrkovec aj v lokalite Trávniky.         

Systém Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS), ktorý bratislavská samospráva označuje za jednu z najväčších reforiem v hlavnom meste, spustili v prvých troch zónach začiatkom roka 2022. Systém mesto postupne rozširuje.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2016
Proti výstavbe náhradných bytov v Ružinove spustili petíciu
V bratislavskom Ružinove spustili petíciu proti výstavbe náhradných nájomných bytov na Astronomickej ulici, ktoré tu aj na Čmelíkovej ulici chce postaviť hlavné mesto.
viac
19.04.2022
Staré Mesto bude o parkovacom systéme PAAS rokovať koncom apríla
Celomestskou parkovacou politikou v bratislavskom Starom Meste by sa mali miestni poslanci zaoberať na mimoriadnom rokovaní. Naplánované je na koniec apríla. Uviedol to hovorca Starého Mesta Matej Števove.
viac
19.04.2023
V Petržalke rozšíria reguláciu parkovania, pribudnú aj nové zóny PAAS
Prísnejšie pravidlá parkovania sa na území bratislavskej Petržalky majú rozšíriť do ďalších miestnych štvrtí. Mestská časť sa chystá pokračovať v zónovaní niektorých ďalších oblastí, kde sa bude dať parkovať len na miestach vyznačených modrou farbou.
viac
10.04.2024
Mesto zmení od 15. apríla čas regulácie pre zónu Ružinov - Nivy
Hlavné mesto pokračuje v zjednocovaní časov regulácie v zónach systému Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS). Najnovšie sa zmeny dotknú od 15. apríla zóny Ružinov - Nivy, ktorá bude zároveň rozdelená na dve lokality s rôznymi časmi spoplatnenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.18 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %