Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
10.03.2020 09:00

Mesto chce vybudovať novú cyklocestu i prístrešok pre bicykle


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celková výška dotácie na dva projekty predstavuje takmer 200 000 eur, informovali zástupcovia mesta.


Oba projekty budú spolufinancované zo strany mesta, čo bolo podmienkou pre získanie dotácie.

Na vypracovanie projektovej dokumentácie na výstavbu novej cyklistickej komunikácie získalo mesto dotáciu 150 000 eur. Nová komunikácia pre cyklistov vytvorí spojenie medzi zlatomoravskou autobusovou a železničnou stanicou. Jej trasa povedie najmä po súčasných chodníkoch pre chodcov v koridore Hviezdoslavovej ulice.

Na projekt výstavby prístrešku pre bicykle získala samospráva nenávratný finančný príspevok vo výške 33 505 eur. Prístrešok s kapacitou 30 bicyklov sa bude nachádzať v blízkosti autobusovej stanice. Mal by byť opláštený, zastrešený a uzamykateľný. Vstup bude možný len na základe autorizácie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
22.10.2020
O čistotu mesta sa bude starať nová technika
O čistotu v Zlatých Moravciach sa budú starať nové stroje. Technické služby mesta získali do výbavy nový nakladač i umývacie vozidlo.
viac
14.02.2022
Zlaté Moravce sa chcú uchádzať o dotáciu na výstavbu vnútroblokov
Mesto Zlaté Moravce sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt Výstavba vnútroblokov v meste Zlaté Moravce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %