Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
22.06.2023 10:35

Mesto chce získať dotáciu na obnovu kaštieľa Migazziovcov


Kaštieľ Migazziovcov. Snímka zdroj: (msú).


Mesto Zlaté Moravce chce pokračovať v obnove a rekonštrukcii kaštieľa Migazziovcov. Radnica sa chce uchádzať o finančné prostriedky na rekonštrukciu z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.


Mestskí poslanci na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva zároveň rozhodnú o zabezpečení spolufinancovania projektu minimálne vo výške rozdielu celkových oprávnených výdavkov projektu a poskytovaných prostriedkov mechanizmu a o zabezpečení financovania prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta.

Cieľom výzvy je zlepšenie stavebnotechnického stavu verejných historických a pamiatkovo chránených budov, pričom sa zlepší ich energetická hospodárnosť, predĺži životnosť a zvýšia sa možnosti ich využívania verejnosťou. Obnova kaštieľa by podľa projektu mala zahŕňať výmenu otvorových konštrukcií, obnovu fasády, zateplenie podstrešného priestoru a revíziu krovu či rekonštrukciu osvetlenia.

Celkové oprávnené výdavky projektu sú podľa stavebného rozpočtu vyčíslené na 1 589 359 eur. Radnica požaduje dotáciu o výške 1 629 093 eur, v ktorej je okrem stavebného rozpočtu zahrnutá aj rezerva v maximálnej výške 2,5 percenta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2020
Mesto ukončilo ďalšiu etapu rekonštrukcie kaštieľa Migazziovcov
Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ) v Zlatých Moravciach ukončilo výmenu okien na hornom poschodí kaštieľa Migazziovcov.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
15.11.2021
Zlaté Moravce získali dotáciu na výstavbu novej kompostárne
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia SR na vybudovanie novej kompostárne. Výška dotácie predstavuje 1.985.216 eur, päťpercentné spolufinancovanie mesta dosiahne 104.485 eur.
viac
16.10.2023
Zlaté Moravce získali dotáciu na moderné technológie
Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na moderné technológie. Financie sú určené na smart manažment verejného osvetlenia, inteligentný kamerový systém a vybudovanie centra pre zber a analýzu dát, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %