Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.10.2019 11:10

Mesto Detva obnoví polikliniku, získalo na to 779-tis. eur z eurofondov


Poliklinika v Detve, snímka zdroj: DTinfo


Poliklinika v Detve, ktorú vlastní mesto, prejde rozsiahlejšou rekonštrukciou. Tamojšia samospráva získala na jej obnovu finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške 779-tis. eur, čo tvorí 95 percent oprávnených výdavkov.


„Stavebné práce sa začnú po schválení procesov verejného obstarávania,“ uviedla vedúca oddelenia rozvoja Mestského úradu v Detve Anna Golianová. Predpokladá sa, že to bude koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka.       

Cieľom rekonštrukcie je zníženie energetickej náročnosti a rozšírenie počtu poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v spádovej oblasti. Zároveň sa z polikliniky vytvorí centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti. V objekte by mal navyše pribudnúť aj röntgen a gynekologická ambulancia.       

Práce by mali trvať dva roky. Počas nich je naplánovaná rekonštrukcia vnútorných priestorov budovy, ktorá zahŕňa obnovu vnútorných stierok a náterov, výmenu podlahových krytín, vybudovanie nových priečok a ďalšie nevyhnutné úpravy na prevádzku. Rozpočet ráta aj s rekonštrukciou rozvodov teplej a studenej vody, elektroinštalácie a ústredného kúrenia.       

„Naplánovaná je tiež celková rekonštrukcia sociálnych zariadení a vybudovanie sociálnych zariadení pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu a orientácie,“ doplnila Golianová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2019
Michalovce získali na tri roky opatrovateľskej služby takmer pol milióna eur
Mesto Michalovce získalo takmer pol milióna eur na projekt Podpora opatrovateľskej služby. Ide o nenávratný finančný príspevok (NFP) na roky 2019 až 2021 z Európskeho sociálneho fondu. Pre TASR to povedala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.
viac
23.09.2020
Revidovaný OP Ľudské zdroje
Pre súčasných a potenciálnych žiadateľov a príjemcov z Operačného programu (OP) Ľudské zdroje dávame do pozornosti revíziu Operačného programu Ľudské zdroje schválenú vykonávacím rozhodnutím Komisie z 11.9.2020.
viac
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
03.02.2021
Stavebné práce na obnove polikliniky v Detve ukončili
Stavebné práce na obnove polikliniky v Detve sú ukončené. Uviedol to hovorca mesta Detva Milan Suja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %