Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
26.07.2021 08:45

Mesto Hanušovce nad Topľou chce zlepšiť kvalitu života na sídlisku


Ilustračná snímka: (tasr).


Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach z Integrovaného regionálneho operačného programu na projekt Revitalizácia vnútrobloku sídliska na ulici Štúrova a Budovateľská schválili mestskí poslanci na júlovom zasadnutí.


Ako vyplýva z dôvodovej správy k prijatému materiálu, projekt bude riešiť rekonštrukciu chodníkov, výsadbu zelene, osadenie lavičiek, košov, stojanov na bicykle, informačných tabúľ, kvetináčov a vybudovanie detských ihrísk, multifunkčného ihriska, dvoch dažďových záhrad a kontajnerového stojiska.

Predpokladané výdavky investičného zámeru predstavujú sumu takmer 292 000 eur, spolufinancovanie samosprávy vyčíslili na viac ako 14 500 eur. Mesto je pripravené financovať aj prípadné neoprávnené výdavky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
Mesto Žilina bude revitalizovať vnútroblok na sídlisku Hájik
Vyše 191 000 eur bude stáť revitalizácia vnútrobloku na ulici Georgesa Lannuriena v Žiline na sídlisku Hájik, ktorú pripravuje mesto Žilina. Nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu vo výške viac ako 182 000 eur samospráva získala z Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
18.03.2021
Mesto chce časť dopravy nahradiť zdieľanými elektrobicyklami
Mesto Topoľčany pripravuje projekt zdieľaných bicyklov. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí v stredu schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
25.03.2022
Mesto pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na ulici M. Benku
Mesto Topoľčany pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na ulici M. Benku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %