Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.10.2022 09:30

Mesto hľadá projektanta na novú cyklotrasu


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Dolný Kubín hľadá projektanta na novú cyklotrasu. Viesť by mala z centra mesta po nábreží rieky Oravy, cez Záskalie na Mokraď.


Termín na predkladanie ponúk je do štvrtka 27. októbra. Uviedla to prednostka Mestského úradu v Dolnom Kubíne Andrea Barienčíková.

Ako dodala, cyklotrasa by mala merať približne dva kilometre. Jej súčasťou sú aj dva rozšírené mosty široké štyri metre pre cyklistov a chodcov.

Mestu trvali práce na projekte pre územné rozhodnutie a získanie všetkých potrebných povolení na zrealizovanie novej cyklotrasy dva roky. "Jedným z dôvodov bolo aj to, že trať bude prechádzať v blízkosti rieky Orava, kde sa nachádza chránené územie Natura 2000," ozrejmila prednostka mestského úradu.

Bližšie informácie záujemcovia nájdu na stránke Úradu pre verejné obstarávanie a na stránke mesta Dolný Kubín.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2018
Nová unikátna cyklotrasa vedie do kúpeľov, miesto na nej majú chodci aj cyklisti
Štyri kilometre novej cyklotrasy sa tiahnu rovinatým terénom i zákrutami, lemujú tok rieky Váh a vedú až na priehradný múr Nosickej priehrady. Štedrú šírku cyklotrasy v rozmedzí až do 4,5 m umožnilo rozšírenie koruny ochrannej hrádze a využitie podporných gabiónových múrov.
viac
01.07.2020
Mestský park v Prievidzi napreduje vďaka projektom
V týchto dňoch je finalizovaný náučný chodník v Mestskom parku. Ďalší grant pomôže vyriešiť problém s prítokom do jazierka.
viac
05.06.2021
Lopušnú dolinu a Lučivnú spojí nová cyklotrasa
Cyklisti budú môcť od nedele 6. júna využívať nový cyklochodník medzi Lopušnou dolinou a Lučivnou. Pripája sa na asfaltovú cestu v Lučivnej, ktorá vedie zo Svitu do Lopušnej doliny.
viac
07.05.2022
V Strečne vznikne nová cyklotrasa, rekonštrukciou prejde aj lávka pre peších
V priebehu mesiaca máj sa začne výstavba Vážskej cyklotrasy v obci Strečno v dĺžke 2,2 km. Rekonštrukcie sa dočká aj lávka pre peších a cyklistov ponad rieku Váh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %