Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.04.2017 04:32

Mesto Košice vyhovie petícii za výstavbu polopodzemných a podzemných kontajnerov


Ilustračná snímka zdroj: odpady-portal.sk


Mesto Košice vyhovie v celom rozsahu petícii za výstavbu polopodzemných a podzemných kontajnerov. Magistrátu bola doručená 12. apríla tohto roka. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová.


"Podľa zákona o petičnom práve nie je mesto ako vecne príslušný orgán povinné petíciu prerokovať, napriek tomu vyhovie požiadavke členov petičného výboru a predloží ju na zasadnutie Mestskej rady v Košiciach v najbližšom možnom termíne - 29. mája 2017 a následne na zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Košiciach, ktoré bude 19. júna," vysvetlila Šnajdárová.       

Ako ďalej uviedla, na zasadnutie mestskej rady a mestského zastupiteľstva bude predložený v súlade s prvým bodom petície materiál s návrhom pilotného projektu na umiestnenie stanovišťa podzemných kontajnerov, pripravený spoločnosťou KOSIT, a.s., v spolupráci s mestom Košice a vybranou mestskou časťou.

"Mesto Košice zároveň urobí v prípade úspechu pilotného projektu maximum, aby boli už v priebehu tohto roka v spolupráci s veľkými mestskými časťami vytypované vhodné lokality a zrealizované stanovištia polopodzemných, respektíve podzemných kontajnerov, bude pripravená projektová dokumentácia so žiadosťou o dotáciu z finančných prostriedkov Európskej únie a vyčlenené finančné prostriedky z rozpočtu mesta Košice na tento účel tak, ako to požadujú signatári petície v jej druhom a treťom bode," dodala Šnajdárová.       

Občianski aktivisti mestu doručili petíciu s 1290 podpismi. Od primátora Košíc Richarda Rašiho a mestských poslancov žiadajú, aby pripravili pilotný projekt na polopodzemné a podzemné kontajnery s cieľom vytvoriť funkčné a estetické kontajnerové stojiská, v spolupráci s firmou Kosit, a.s., a mestskými časťami. Dožadujú sa tiež, aby zabezpečili realizáciu prvých kontajnerov už v roku 2017 a pripravili tiež projektovú dokumentáciu a žiadosť o dotáciu z finančných prostriedkov EÚ a zároveň vyčlenili finančné prostriedky aj z rozpočtu mesta. Ľudia v petícii vyjadrili i nespokojnosť s neustálym znečistením a zápachom v okolí súčasných kontajnerov na komunálny odpad.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2017
Mestská časť Košice-Juh má moderné uzamykateľné kontajnerovisko
Spoločnosť KOSIT a. s. odovzdala mestu a Mestskej časti Košice-Juh bezplatne do užívania nové uzamykateľné kontajnerové stanovište. Vzniklo v rámci pilotného projektu nových podzemných a uzamykateľných kontajnerových stanovíšť.
viac
24.11.2017
Plány na výstavbu v centre mesta sa Nitranom nepáčia, spisujú petície
Obyvateľom Nitry sa nepáčia plány súkromných investorov na zástavbu posledných zelených plôch v centre mesta. Spisujú petície a žiadajú mestských poslancov, aby zasiahli.
viac
13.02.2021
Mesto Prešov podporuje petíciu za výstavbu druhej etapy severného obchvatu R4
Petícia za urýchlený začiatok výstavby II. etapy severného obchvatu Prešov pokračuje ďalej. Iniciátori petície sa stretli s primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou, ktorá podporila petíciu aj svojím podpisom.
viac
28.07.2021
Otvorenie nového urgentu v nemocnici v Šaci plánujú v apríli 2022
V nemocnici v košickej Šaci pokračujú práce na výstavbe nového urgentného príjmu s minimálnym a vzhľadom na pandemickú situáciu akceptovateľným časovým sklzom. Jeho slávnostné otvorenie sa predpokladá v apríli budúceho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %