Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.03.2020 09:04

Mesto Košice začalo s pravidelnou stavebnou údržbou ciest


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Košice začína s pravidelnou stavebnou údržbou cestných komunikácií. Ako informuje na svojej webovej stránke, v týchto dňoch sú naplánované viaceré krátkodobé dopravné obmedzenia na uliciach, kde sú opravy výtlkov nevyhnutné.


Dodávateľské spoločnosti, ktoré uvedenú údržbu vykonávajú, opravovali najväčšie výtlky na hlavných ťahoch ciest aj v zime, a to za použitia náhradných asfaltových zmesí. Začiatkom marca sa začalo s odstraňovaním výtlkov bežnými metódami. „S opravami sa začalo na trasách košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD) a na medzisídliskových miestnych komunikáciách. Neskôr sa pristúpi aj k opravám na menej frekventovaných komunikáciách,“ uvádza magistrát.

Minulý týždeň opravili výtlky na Popradskej, Ipeľskej, Cintorínskej, Levočskej, Čingovskej, Palackého, Ždiarskej ulici a časti Slaneckej cesty. V nasledujúcich týždňoch plánujú opravy výtlkov na uliciach Hronská, Pražská, Ondavská, Masaryková, Pri prachárni, Jantárová, Krakovská, Ostravská, Užhorodská a Miškovecká. „Takisto sa zlepší kvalita asfaltového koberca aj na ceste smerom na Jahodnú a na zvyšnej časti Slaneckej cesty,“ dodáva mesto.

Vodičov zároveň žiada o rešpektovanie dočasného dopravného značenia, keďže opravu výtlkov sprevádza aj zúženie jazdných pruhov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2016
Samospráva opravuje cesty v Radvani, vynaloží na to 75 000 eur
Úseky miestnych komunikácií, ktoré dlhodobo znižovali komfort vodičom a chodcom v Banskej Bystrici, prechádzajú v týchto dňoch obnovou.
viac
12.03.2020
Výstavba cestnej infraštruktúry pre priemyselný park skomplikuje dopravu
Krajský dopravný inšpektorát v Nitre upozorňuje motoristickú verejnosť na uzáveru cesty I/64.
viac
17.05.2021
Začínajú sa dokončovacie práce na ceste medzi Čaňou a Haniskou
Hlavný ťah medzi obcami Čaňa a Haniska v okrese Košice-okolie by mal byť opravený do konca mája.
viac
13.01.2022
KSK dokončil rekonštrukciu cesty medzi obcami Ploské – Ortáše a Vtáčkovce
Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruoval cestu tretej triedy medzi obcami Ploské, časť Ortáše a Vtáčkovce. Išlo o jeden z najproblémovejších úsekov ciest v okrese Košice-okolie, po oprave slúži motoristickej verejnosti od konca minulého roka. Informoval o tom v stredu Úrad KSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %