Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.06.2020 09:40

Mesto má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu MsKC


Mestské kultúrne centrum v Žiari nad Hronom.


Žiarska samospráva má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu mestského kultúrneho centra (MsKC). V súvislosti s jeho aktuálnym stavom už dlhšie hovorí o potrebe rekonštrukcie.


Vlani sa jej podarilo spraviť v objekte menšie investície, prostriedky na kompletnú obnovu obvodového plášťa však stále hľadá z externých zdrojov.

Žiarsky primátor Peter Antal priblížil, že v rámci projektovej dokumentácie je jedna časť objektu navrhnutá ako jedno z vodozádržných opatrení, tzv. zelená stena. „Práve tá stena vystúpená, kde je aj schodisko, je navrhnutá ako zelená stena, ako jedna dominanta MsKC,” priblížil s tým, že tieto opatrenia sú podporované v rámci otvorenej výzvy, do ktorej sa dá do konca augusta prihlásiť.

„V auguste ideme požiadať o dotáciu na túto časť, keďže sa to dá riešiť ako keby samostatne. Na opláštenie však potrebujeme viac peňazí, budeme preto hľadať, do čoho by sme sa mohli zapojiť,” načrtol plány samosprávy Antal.

Riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva priblížila, že v objekte v uplynulom období zrekonštruovali niekoľko vecí. „Minulý rok sa nám podarilo v divadelnej a hlavnej sále vymeniť opony, zrenovovalo sa pódium a v hlavnej sále sa zrenovovali parkety, čo je veľký prínos pre skvalitnenie našich podujatí,” vymenovala Pribilincová.

Zásadnou obnovou prešli dámske sociálne zariadenia, na pláne je aj rekonštrukcia pánskych toaliet. Tú však pribrzdila aktuálna situácia s novým koronavírusom. Antal uviedol, že aktuálna finančná situácia mesta v druhom polroku ukáže, či sa opravia ešte tento rok alebo nie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
06.07.2020
Národná kultúrna pamiatka Zlatý býk bude slúžiť na kultúrne účely
Priečelie národnej kultúrnej pamiatky, budovy Zlatý býk v Michalovciach čaká rozsiahla rekonštrukcia. V jej priestoroch vznikne mestská galéria a turistické informačné centrum.
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
30.03.2021
Mesto podpísalo zmluvu na vybudovanie zelenej steny na MsKC
Mesto Žiar nad Hronom už podpísalo zmluvy na vybudovanie zelenej steny na budove Mestského kultúrneho centra (MsKC) i na úpravu spevnenej plochy, ktoré majú slúžiť ako vodozádržné opatrenia v reakcii na čoraz intenzívnejšie prejavy zmeny klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %