Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
27.08.2021 12:50

Mesto Malacky chce riešiť rozšírenie optickej siete


Ilustračná snímka


Samospráva Malaciek chce riešiť problém častí mesta, ktoré nemôžu využívať optický internet.


      "Mestský úrad počas jesene osloví operátorov k spoločnému stretnutiu vo veci výstavby kolektora pre optiku,“ uviedla hovorkyňa mesta Ľubica Pilzová. Aktivita nadväzuje na avízo primátora Juraja Říhu, ktorý na sociálnej sieti na začiatku júla spomínal možnosti postaviť vlastnú optickú sieť. Išlo o reakciu na doterajšie aplikačné problémy pri rozširovaní optickej siete v meste, najmä v častiach rodinných domov.      

"Kľúčový problém pozorujeme v povoľovaní nových optických káblov operátormi, ktorí chcú položiť optické vlákna do mestských pozemkov, ale následne pri investíciách mesta na týchto pozemkoch dostávame náročné podmienky od operátorov. Preto je už mesto zdržanlivé k novým optikám v rukách operátorov," vysvetlila Pilzová.      

Dodala, že v súčasnosti už samospráva pokladá pri líniových stavbách chráničky pre optické káble. "Slúžia pre sieť kamier mestskej polície s potenciálom využiť ich zvyšnú kapacitu pre rozvod internetu," informovala.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2020
Urgent v malackej nemocnici nezrušia
Ústavná pohotovostná služba (ÚPS) v malackej nemocnici bude pokračovať aj v roku 2021.
viac
30.12.2020
V BSK zvýšia počet miest v škôlkach, pribudne i cyklistická infraštruktúra
V Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) sa zvýši kapacita predškolských zariadení, v Bernolákove pribudne 94 a v Stupave 92 nových miest pre deti v škôlke.
viac
15.01.2021
Sveržov plánuje v tomto roku vybudovať čistiareň odpadových vôd
Výstavba čistiarne odpadových vôd (ČOV) je jednou z tohtoročných priorít obce Sveržov v okrese Bardejov. Okrem toho podľa starostu obce Pavla Ceľucha pracujú i na príprave projektu, ktorého výsledkom bude rozšírenie cesty Tarnov – Gaboltov.
viac
19.12.2023
Mesto plánuje rozšíriť sieť nabíjacích staníc pre elektromobily
Samospráva Partizánskeho plánuje rozšíriť sieť nabíjacích staníc pre elektromobily. Pribudnúť by mali vo viacerých častiach mesta. Financie na tento účel žiada z plánu obnovy a odolnosti. Návrh mesta schválili mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %