Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
11.02.2023 04:05

Mesto Michalovce poskytlo ľuďom bez domova kapustnicu


Ilustračná snímka (TASR)


Mesto Michalovce poskytlo v piatok ľuďom bez domova kapustnicu. Počas zimných mesiacov im poskytuje dočasné krízové ubytovanie v stane na Staničnej ulici, pri ktorom dnes dostali teplé jedlo.


"V decembri v predvianočnom čase pre nich navarili zamestnanci Služieb mesta Michalovce teplú a sýtu kapustnicu s údeným mäsom, klobásou, hubami a s chlebom," uviedla pre TASR vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Mária Stričková.       

Jedlo bolo pripravené za peniaze z výťažku charitatívneho predaja primátorského punču. Suma 291 eur bola podľa jej slov rozdelená tak, aby bolo možné teplé jedlo poskytnúť aj v novom roku.

Druhú várku kapustnice v piatok podával opäť, ako v decembri, primátor mesta Miroslav Dufinec a jeho zástupca Jozef Sokologorský.       

Stan aktuálne využíva desať ľudí, ktorí prišli o strechu nad hlavou.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2018
Pre pomoc ľuďom bez domova v mrazoch funguje SOS linka i aplikácia
V Bratislave funguje v aktuálnom mrazivom počasí pre pomoc ľuďom bez domova aj SOS linka občianskeho združenia (OZ) Vagus s číslom 0949 655 555 alebo mobilná aplikácia Vagus SOS. Ľudia tu môžu nahlásiť polohu a stav človeka bez domova na území hlavného mesta, ktorý v mrazoch potrebuje pomoc.
viac
23.01.2021
MV SR hľadá spôsob, ako riešiť problém ohniska nákazy medzi ľuďmi bez domova
Ministerstvo vnútra SR prostredníctvom okresného úradu hľadá spôsob, ako riešiť v Bratislave situáciu s ľuďmi bez domova, medzi ktorými sa začal nebezpečne šíriť nový koronavírus. Pre TASR to uviedla riaditeľka tlačového odboru rezortu vnútra Barbara Túrosová.
viac
21.10.2021
Vagus spustil zbierku teplého oblečenia pre ľudí bez domova
Občianske združenie (OZ) Vagus, ktoré sa v hlavnom meste venuje pomoci ľuďom bez domova, spustilo verejnú zbierku zimného oblečenia. Teplé oblečenie môžu ľudia v rámci zbierky nosiť do 31. októbra. Združenie o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
17.09.2022
V Domci pre nedostatok zdrojov obmedzili služby pre ľudí bez domova
V bratislavskom dennom centre Domec, ktoré pomáha ľuďom bez domova, zaviedli pre náročnú finančnú situáciu úsporné opatrenia. Počas nedieľ a sviatkov ho dočasne zatvorili a obmedzili rozpočet na nákup potravín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %