Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.05.2020 08:40

Mesto Michalovce zbiera príbehy z „koronadoby“


Michalovce. Snímka zdroj: (sk.wikipedia.org).


Získať ucelený obraz o prežívaní pandémie nového koronavírusu obyvateľmi chce samospráva mesta Michalovce. Príbehy jednotlivcov zbiera prostredníctvom ankety zverejnenej na svojej internetovej stránke.


„Chceme obyvateľom priblížiť život iných ľudí počas pandémie,” uviedla hovorkyňa mestského úradu Iveta Palečková.

Podľa jej slov môžu jednotlivé skúsenosti, ktoré bude mesto zverejňovať na svojej stránke na sociálnej sieti a tiež v mestskom dvojtýždenníku, pôsobiť na čítajúcich i motivačne. „Niekedy máme pocit, že my sami máme to najväčšie trápenie a prekážky v tom, čo by sme chceli robiť, ale v tejto dobe nemôžeme. Bolo by pekné ukázať iným ľuďom, ako prežívajú tieto pomerne ťažké dni aj iní obyvatelia. Možno majú väčšie problémy a možno ich zvládajú, paradoxne, ľahšie ako my,” vysvetlila ústredný dôvod toho, prečo samospráva projekt realizuje. Ako doplnila, zatiaľ sa Michalovčania do akcie zapájajú najmä zasielaním fotografií z chvíľ strávených v prírode. Verí však, že sa mnohí odhodlajú i k písomným reakciám.

Spoluautormi mestských novín sa môžu obyvatelia Michaloviec stať zodpovedaním troch okruhov otázok. Samospráva v nich napríklad zisťuje, akými aktivitami trávili respondenti čas počas domácej izolácie, či počas tohto obdobia urobili niečo osožné alebo akú skutočnosť, s ktorou zápasili, považujú za najťažšiu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2020
Mesto chce pomáhať v čase pandémie aj prostredníctvom nadácie
Topoľčianska radnica pripravuje pomoc obyvateľom mesta, ktorí je budú potrebovať pre koronakrízu. Na tento účel chce získať financie aj prostredníctvom verejnej zbierky.
viac
23.01.2021
MV SR hľadá spôsob, ako riešiť problém ohniska nákazy medzi ľuďmi bez domova
Ministerstvo vnútra SR prostredníctvom okresného úradu hľadá spôsob, ako riešiť v Bratislave situáciu s ľuďmi bez domova, medzi ktorými sa začal nebezpečne šíriť nový koronavírus. Pre TASR to uviedla riaditeľka tlačového odboru rezortu vnútra Barbara Túrosová.
viac
17.06.2021
Prešovský kraj hľadá Naj online učiteľov stredných škôl
Prešovský samosprávny kraj vyhlasuje anketu Naj online učiteľ PSK za školský rok 2020/2021. Jej zámerom je vyzdvihnúť prácu učiteľov stredných škôl v kraji počas dištančnej výučby, na ktorú museli prejsť školy počas pandémie koronavírusu. Na toto ocenenie učiteľov nominujú ich žiaci.
viac
18.11.2021
Prešovčania si v dotazníku vybrali svoje priority
Do prieskumu mesta Prešov realizovaného formou verejného dotazníka sa zapojilo viac ako 1600 ľudí. Radnica vďaka tomu môže presnejšie zadefinovať priority rozvoja mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %