Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.06.2021 11:10

Mesto Nitra pripravuje obnovu ihriska pri CVČ Domino


Budova CVČ Domino


Ihrisko pri Centre voľného času (CVČ) Domino v Nitre prejde obnovou. Na jej prvú etapu pôjde z mestského rozpočtu 20.000 eur.


Pre mnohých Nitranov legendárne ihrisko je už niekoľko rokov uzatvorené pre zlý technický stav. V minulosti sa tam hrávala hádzaná i hokejbalové turnaje. Teraz chce mesto celý areál zrevitalizovať v prvej etape aspoň do takej miery, aby mohlo slúžiť na potreby CVČ.      

Projekt je rozdelený do viacerých fáz. „V rámci prvej sa pristúpi k asanácii staticky narušeného múru a upraví sa verejný priestor od ulíc Chalupkova a Československej armády.    

Útvar hlavného architekta tu chce zrealizovať sedenie s výsadbou stromov, takzvaný Pocket park. Zo strany ulice Československej armády bude vysadená nová stromová aleja,“ informoval mestský úrad.       

Po realizácii prvej etapy bude vypracované zadanie pre výber zhotoviteľa projektovej dokumentácie. „Zadanie poslúži ako podklad pre verejnú architektonickú súťaž. Už zrealizovaný Pocket park a stromová aleja budú pri realizácii výsledného riešenia zachované,“ uviedol magistrát.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2016
Mesto Nitra zrekonštruuje budovy za milióny eur. Vezme si na to úver
Nitrianska radnica si vezme úver, z ktorého chce zrekonštruovať budovy Základnej školy (ZŠ) Tulipánová, ZŠ Kniežaťa Pribinu, Materskú školu Belopotockého a objekt, v ktorom sídli mestská polícia.
viac
24.09.2019
Mesto zrekonštruovalo mestský kúpeľ za vyše 160-tis. eur
Nitrianska radnica plánuje otvoriť zrekonštruovaný mestský kúpeľ 8. októbra. Firma, ktorá kúpeľ opravuje, má podľa zmluvy ukončiť rekonštrukciu do konca septembra, následne bude potrebné vykonať technologické operácie pred samotným otvorením.
viac
07.02.2020
Mestské CVČ Domino pripravilo pre deti jarný tábor Domináčik
Mestské centrum voľného času (CVČ) Domino pripravuje pre deti počas jarných prázdnin mestský tábor Domináčik. Potrvá od 17. do 21. februára a deťom vo veku od šesť do 12 rokov ponúkne program, ktorý bude pozostávať z kultúrnych i športových podujatí.
viac
10.03.2020
Zrekonštruovaná škôlka Na Hôrke získala aj inovatívne hracie prvky
Investícia stála 246 582 eur, mesto sa na tejto sume podieľalo päť percentnou účasťou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %